tisdag 11 augusti 2009

Tre misstänkta i Röda Kors-bedrägerietFörutom Johan af Donner så misstänks en 57-årig projektledare och en 62-årig tryckeriägare för medhjälp till fakturabedrägeri enligt Dagens Media.

Johan af Donner har med hjälp av dessa båda svindlat Röda Korset på miljonbelopp, vilket avslöjades i juni. Röda Korset såg sig då tvungna att anmäla honom till polisen. Johan af Donner satt häktad för grovt bedrägeri och grov trolöshet mot huvudman.

Johan af Donner är adlig och 57 år gammal och har också förfalskat sina universitetsbetyg. Han tog aldrig någon examen på universitetet utan tog en kamrats betyg och tog över hans meriter och gjorde dem till sina.

Redan i mitten av 90-talet så varnades Röda Korsets ledning för honom, men ingenting hände. Och Röda Korsets styrelseordförande Bengt Westerberg förnekade länge att Donner hade förskingrat deras pengar. Istället fick han sparken för ett otillåtet extraknäck. Sades det.


4 kommentarer:

 1. Bengt Flesterberg är som vanligt en beskyddare av kräkliga medborgare. Röda korset borde byta namn till Flödande kosingen. Jag är så jävla trött på alla dessa falsarier. Som om det är normalt att människor bor i 12 miljoners lägenheter och "arbetar" för att fattiga ska få det bättre. Det är bara de som arbetar ideellt som verkligen har hjärtat där det ska sitta alla de andra som Flesterberg med flera andra höga postinnehavare är det bara dollar, tjusiga middagar och makten som räknas. Men erkänna det? Inte alls!

  SvaraRadera
 2. Ja jättetrist att en människa ska kunna förstöra så mycket... och att det tar så lång tid innan någon reagerar... har själv haft en adelsman inne i vår släkt, som var så tjusig och fin, med drottning Silvia som gudmor... men han visade sig vara en simpel brottsling, som lurade människor och till sist rånade och slog ned en person... hans mamma hade en niorumslägenhet på Strandvägen... han kunde inte heller vara någon skurk trodde släkten ända tills han blev dömd till ett års fängelse... sen har jag aldrig hört talas om honom mera...

  SvaraRadera
 3. Världens MaktHavare är som dom är, tyvärr tyvärr... :cry:

  SvaraRadera
 4. Skoj Josef... :) men jag blir numera alltid så misstänksam över allt som Einstein har hunnit säga under sin livstid... anar att människor använder honom för sina egna tankar... men det gör inget i det här fallet, bara skoj ;)

  SvaraRadera