fredag 21 augusti 2009

Chefen på banken sköts av rivalOch så har vi den 43-åring, som sköt sin ex-sambos nuvarande sambo till döds. Han har mått dåligt under lång tid. Och ännu värre mådde han när sambon gjorde slut.

Han skjutsades till St Görans psykakut för inläggning av sin bror, men blev inte intagen. Han uppmanades istället att ringa ett telefonnummer ifall han mådde sämre. Dock gick detta nummer inte att ringa efter klockan tio på kvällen.

Han sköt sin rival strax efter tio till döds inför ögonen på sin ex-sambo.

Här görs alltså en totalt annorlunda bedömning än när den fejkande Anna Odell läggs in. En man, som länge har varit psyksjuk blir ingen brottsling så där i brådrasket. Även om han går på Stesolid.

Det är alltså skillnad på män och kvinnor på alla sätt, men inte det sätt vi tror. Det handlar inte om könsroller utan om status i samhället.

Ifall den här mannen hade varit uteliggare och knarkat (Stesolid betraktas som knark) hade han inte blivit inlagd då?

Nu har hans arbetskamrater fått psykhjälp, för detta som hände bankchefen är så totalt orättvist, säger bankens VD.

PS. Stesolid kan ge biverkningar i form av uppjagad sinnesstämning, aggressivitet, förvirring och minnesluckor. Mannen som sköt säger att han bara tänkte prata med sitt ex och sedan åka hem och titta på TV. Han vet inte varför han sköt. PS.


8 kommentarer:

 1. Nu blev det väl lite fel Ann Helena.
  Stesolid (Stetsolid finns inget som heter) är ett läkemedel. Det är en benzodiazepin som visst är beroendeframallande men inte en olaglig drog utan ett fullt legitimt läkemedel som skrivs ut i vissa fall.
  Man är alltså inte brottsling om man äter Stesolid, man är högst troligt sjuk.
  Att drogintresserade personer gillar benzodiazepiner är en helt annan sak.

  SvaraRadera
 2. Kära anonyma felfinnare... nu har jag rättat stavfelet. Läkemedelsverket lär kalla detta läkemedel narkotika, men det är klart att det kan användas på olika sätt... Det var inte vad inlägget handlade om utan att människor behandlas olika på St Görans psykakut dit också Anna Odell fördes. Fantastiskt att jag skriver så lite fel då eftersom du så sällan hör av dig Anonym.

  SvaraRadera
 3. ... ett litet tips... läs detta inlägg ihop med det förra... det ger mer.

  SvaraRadera
 4. Häpnadsväckande!! Man mår illa!
  Vad krävs för att man ska få vård på psykakuten.
  Och det är en akut, dit man söker sej när det är akut.
  Vad krävs det för att få hjälp?
  Man skäms över vår sk vård.

  SvaraRadera
 5. Mmm svaret är förmodligen uppenbart... man ska fejka att man är självmordsbenägen och vara en konststuderande... =(

  SvaraRadera
 6. Man ska vara självmordbenägen för att få akut psykvård.
  Mannen ifråga hade läkemedelsbehandling och därmed en läkare som kunde antas, visserigen felaktigt, ha grepp om mannens sjukdomstillstånd.
  Anna Odells fejkade patient hade varken läkare eller medicin och stod i begrepp att hoppa frå bron.
  Skillnaden mellan de här 2 patienterna kan väl knappast undgå någon.
  Att Odell fejkade är en helt annan fråga.

  SvaraRadera
 7. Ja jag förstår att du känner mannen i fråga eller själv är en patient eller läkare och det är naturligtvis en katastrof som har inträffat i hans liv och i hans släkts liv.

  Jag beklagar detta djupt, inte minst med tanke på att han har barn. Men faktum kvarstår att den medicinska expertisen inte kunde bedöma hans tillstånd. Medan uppenbarligen hans omgivning kunde det. Han hade uppmanats av sin sambo att söka hjälp och hans bror körde honom till akuten.

  Och ifall en psykiater då inte kan inse att denne man behöver läggas in därför att han är en fara för sig själv och sin omgivning, så har det gått alldeles åt pipan med psykvården.

  SvaraRadera
 8. ursäkta mig... ex-sambo ska det stå...

  SvaraRadera