onsdag 5 augusti 2009

Marianne Samuelsson har uppfört sig som en hel karlHennes sätt att resonera hade förmodligen varit helt rätt ifall hon hade levt för 200 år sedan och varit man. Jag lever själv i en kommun, där brukspatron och godsägarna bestämde det mesta på den tiden. Och de var förstås män.

Resten av befolkningen räknades knappt. De fick slita i sitt anletes svett i fabriken i Gustavsberg eller på godsägarnas ägor. Då på den tiden hade bara de som ägde något rösträtt.

Fd landshövding Marianne Samuelsson måste ha missuppfattat tidsperioden. Hon verkar se sig själv som man med en gammaldags potentats maktbefogenheter.

Och inte heller har hon begripit att det finns yttrandefrihet i landet. Istället ser hon det närmast som förräderi att någon har bandat det hon har sagt och gett det vidare till media. Illojalitet sa hon.

Halshuggning! Av med huvudet bara. Så skulle hon nog ha velat säga.

Det spelar ingen roll vilket kön människor har när de har fått makt handlar det om att vara utvecklad som människa och en smula intelligent.

Hon har inte begripit sin roll som landshövding: att ta reda på hur bygden tänker och berätta detta för regeringen och att sedan vara regeringens talesman (kvinna?) gentemot bygden.

Hon trodde nog att regeringen skulle bli glad när hon favoriserade en företagare. Ännu ett sätt att slicka uppåt. Men fel århundrade Marianne Samuelsson.


2 kommentarer:

  1. Dessutom är/var hon miljöpartist! Hur förljuget får allting bli?

    SvaraRadera
  2. Glömde! Hon går inte lottlös. Gräddfilen tar hand om de sina. Hon ska få jobb hos Odell & Co nu.

    SvaraRadera