söndag 16 augusti 2009

Familjen Nilsson fick inte tillräckligt med hjälpSå måste jag tolka den artikel som står i Aftonbladet i dag om att den pojke från Vollsjö, som nu sitter häktad för att ha skjutit sin syster, är psykisk sjuk. Det berättar bästa väninnan till den döda systern.

Systern, 19-åringen , som nu är död, var rädd för sin lillebror och har skrivit om det på internet. Hon ville inte ensam sitta barnvakt för sina yngre syskon utan ringde efter väninnan när hon gjorde det.

Det denna familj utstrålar är återigen att vuxenvärlden har svikit. Precis som när det gäller skolbarnen i Stureby och mordet på Therese.

Den här pojken, om han nu är skyldig, kan inte sägas att ha fått tillräcklig hjälp från samhället om det nu är så att han sköt sin syster. I artikeln sägs också att han tidigare har försökt att strypa sin syster.

Om nu detta stämmer så är det återigen ett tragiskt fall där en psyiskt sjuk människa - i detta fall ett barn - inte tas om hand på rätt sätt, utan sviks så grovt av omgivning och samhälle att den får möjlighet att begå ett sådant svårt brott.

Att mamman tydligen har övergett honom - för hon orkade inte vara med på häktesförhandlingen - är naturligtvis ännu värre. Hon har ju fortfarande ansvaret för honom eftersom han är ett barn. Och att varken hon eller någon annan kunde skydda storasystern, så att hon inte behövde dö, är återigen en ren katastrof.

PS. Det sägs att pojken har ADHD, vilket ingår i de olika psykiska sjukdomar, som finns nuförtiden. Eftersom jag har varit med om att ett av mina barn skulle klassas som Aspergare efter ett par samtal och något ytligt test, så är jag numera mycket misstänksam mot diagnoser. Skolan använder dessa för att få resurser. Och för att gå fria gentemot föräldrar och myndigheter. I det här fallet vet vi inte någonting och pojken har inte erkänt, som pojken gjorde i fallet Therese, utan nekar fortfarande.DS.


2 kommentarer:

  1. Bara så vansinnigt tragiskt att man inte vet vare sig in eller ut.

    SvaraRadera
  2. Som ett märkligt sammanträffande kan nämnas att Fritiof Nilsson Piraten är född i Vollsjö... dock kanske inte släkt...

    SvaraRadera