tisdag 25 februari 2014

Vildsvin orsakade dödsfall

Först trodde polisen att det var mord när en man i 70-årsåldern hittades nedanför en brant backe. Han hade ramlat av sin cykel och hade svåra skall- och kroppsskador. Olyckan inträffade vid Dalarö sydost om Stockholm.

Men nu menar de att mannen råkade ut för vildsvin och eftersom han hade sin hund fastbunden vid styret och hunden drog iväg, så orsakade detta tillsammans olyckan. Det finns en vildsvinsåtel, en matplats för vildsvin, i närheten och vildsvinen brukar flockas där.

Vittnen såg också ett vildsvin när mannen hittades. Hans hund var av den större sorten och hade dragit med sig mannen. Backen som mannen hittades vid är mycket brant. Han hade inte heller cykelhjälm. Lärdomen är att ha hjälm och pli på sin hund, så den inte kan orsaka olyckor. Eller att inte ha hunden fastsatt vid styret.

I denna trakt vid Dalarö är det många vildsvinsolyckor. Vildsvin fanns inte alls för ett antal år sedan och trafikanter är inte vana vid dem. Här på Värmdö där jag bor sägs det inte längre finnas några vildsvin. Jag känner till en bilolycka med vildsvin i närheten, men galtarna sägs ha skjutits av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar