tisdag 11 februari 2014

Cannabis förstör själslivet

Du går in i dimman och tror att allt är bra. En människa som är förnöjsam är väl helt okej? Vore det inte en dröm för president Obama med svarta i ghetton, som tycker att livet är höjden av välmående? Han som är för denna drog. Är inte cannabis önskedrogen för ett samhälle, som vill ha koll på befolkningen? Mycket bättre än alkohol?

Bieffekterna av psykoser och annat får man väl ta? Vore det inte paradiset att få sitta hela dagarna och bara njuta? Visst vill vi väl har detta paradis här på jorden och inte vänta till himlen?


Det går alldeles utmärkt att se på Lina Hedin Stenbergs död förra året och tycka att det var väl inte så farligt. Lite får man väl tåla. Om man är brukare av cannabis, som hennes man tidigare mp-politikern kommunalrådet Mattias Stenberg var. Cannabis är ofarligare än alkohol tyckte han. Mattias Stenberg tycker förmodligen likadant än i dag för han har inte uppdaterat sin blogg från förra året. Inget har avhörts av honom sedan dess.


Att president Obama gick ut med detta uttalande kan ha berott på att han använder drogen. Han har sagt:  "Som allmänt känt rökte jag gräs som ung, och jag ser det som en last, inte särskilt annorlunda än de cigaretter som jag rökte från det att jag var ung och under en stor del av mitt vuxna liv. Jag anser inte att det är farligare än alkohol."


Gör cannabis legalt i staterna så kommer landet att sjunka snabbare än förut ned i drogparadiset. Nu är det enbart tillåtet i Washington och Colorado. Vi lär se verkningarna av detta särskilt på ungdomen. De blir dummare av att röka på och detta består. Om de börjar tidigt med droger innan hjärnan är färdigutvecklad blir det värre. Centerns ungdomsförbund vill ha en legalisering i Sverige.

4 kommentarer:

 1. Håller med. Man manipulerar med hjärnans belöningssystem och vad händer med brukarens motivation och målinriktning? Det finns ingen anledning att verka för en legalisering. Jag tror att i regel så är legaliseringsförespråkaren själv brukare.

  SvaraRadera
 2. Man behöver inte spekulera i avgrunder som "drogparadis" det finns redan högst fungerande samhällen där det redan är lagligt! Spanien till viss del, portugal o Nedeländerna... konstigt o tro att en föga beroendeframkallande och inte speciellt belönande drog som cannabis skulle slå ut ett samhälle? ...

  Jag förespråkar inte droger men i debatten är det viktigt att hålla sig till sanningen!! Cannabis fördummar fortfarande inte, de rapporter som visar på detta har inte kompenserat för t.ex. andra droger som tobak o alkohol om sedan länge är känt för att fördumma, socialekonomisk status har också stor inverkan kompenserar man för detta så ekar det tomt igen.

  Nej... sluta sprid rykten och villfarelser, mycket enklare o tro på sanning som att man under ruset kanske inte riktigt får lust att renovera, städa eller förändra världen. Men å andra sidan så även om du får lust till det efter några öl så kommer det inte falla väl ut heller.

  SvaraRadera
 3. Ca 40% av mina patienter (kvinnor till 75%) hade börjat med cannabis, samma % med alkohol, resten med piller/blandat och bara en direkt med heroin. Ingen av dem hade planerat att missa sin skolgång, bli skuldsatt, bostadslös, arbetslös, hora, kriminell, i händerna på socialtjänsten och risk för förtidig död. Men så blev det och ibland väldigt snabbt. Cannabisrökarna var de sämsta patienterna, de hade svårt att förstå, agera och bli drogfia.
  Så, jag skulle inte gilla Staten som langare. Min erfarenhet och utbildning säger nej.

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte annat är att hålla med dig. USA kommer att bli än mer fördummat av legaliseringen av marijuana. Busschauffören kommer att vara hög, bilisten kommer att vara hög.

  SvaraRadera