fredag 28 februari 2014

Cancerbehandling för Kim Anderzon

UPPDATERAT
Skådespelerskan har varit sjuk ungefär i ett år i cancer i ryggen och får nu i Tyskland också den behandling de kan erbjuda där med mistelpreparat, elektromagnetiska vågor,  värmebehandling och mental träning. Hon ska dit i mars. Detta finns på en särskild klinik i Tyskland i Kassel, som heter Arcadiakliniken. Värmebehandling är inte godkänt än i Sverige.

I Sverige finns också mistelpreparat att få som behandling i sprutor och det har hon tidigare tagit helt själv. Hon trodde att det var Tjernobyl, kärnkraftsverket och olyckan 1986, som hade gett henne cancern, men det tror inte jag. Hon tar med sig ett filmteam till Tyskland för att spela in sina behandlingar och ta med i filmen om hennes liv, som hon också är i färd med att göra.

Cancer kan man få ändå och jag vet knappt någon människa, som har stressat sig genom livet, som denna 70-åriga skådespelerska har gjort. Stress ligger bakom många sjukdomar. Så trots att hon har varit frisk och är ett "hälsofreak" enligt sin egen beskrivning så kan cancer uppstå. Annars skulle knappast små barn, som är så nya i kroppen, kunna drabbas av denna otäcka sjukdom.

Omkring 150 personer får varje dag besked att de har cancer i Sverige. Detta är då ett samlingsnamn på kring 200 olika sjukdomar, som gör att celler någonstans i kroppen börjar dela sig okontrollerat. De har blivit odödliga och dör inte bort, som de ska göra. Antalet fall har ökat med flera hundra procent under de senaste 20 åren så dödligheten i cancer har inte minskat.

Strålningen hjälpte inte Kim Anderzon, tumören i ryggen krympte inte, så först fick hon panik. Men under hösten förra året så fortsatte hon med kemoterapi. Och nu blir det fortsatta behandlingar. Det är dyrt kostar omkring 40 000 kronor för två veckors behandlingar i Tyskland, men det kan det vara värt. Den skalliga primadonnan går fortfarande på Boulevardteatern med Kim Anderzon. Hon har stressat vidare genom livet. Inte gjort några stora uppehåll för behandlingar och hon ansåg sig vara på bättringsvägen förra hösten. 
6.4.2014
Här kan ni läsa mer om Kim Anderzons behandling i Tyskland. Hon har först gått igenom 27 strålbehandlingar och sju cellgiftsbehandlingar i Sverige. Cellgift vill hon inte ta mer. Hon har fått malört intravenöst och även aprikoskärneextrakt intravenöst i Tyskland. Hon har legat i värmetält för att få upp en värmefeber i kroppen på drygt 40 grader. Tumörer gillar inte värme. Hon har inte ätit socker och kolhydrater. På onsdag den 9 april ska hon stå på Boulevardteaterns scen i Den skalliga primadonnan.  Föreställningen är utsåld.

2 kommentarer:

  1. Försäkringskassan vill inte låtsas om att vi är med i EU, se http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5520075

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo nu har således fem patienter fått rätt till ersättning för hypertermi(värme)behandling i Tyskland. Men då måste de gå igenom byråkratin för att få detta. Var uppe i Förvaltningsrätten. Först måste de betala detta själva.

      Radera