måndag 6 maj 2013

Vem ska man rösta på?

I dag är tidningarna fulla av rapporter om vem som vann och vem som var bäst i valduellen i går. Jag försökte lyssna, men dessa debatter är så trista så lopporna dör i katternas pälsar. Det är väl den enda nyttan med dem.

SVT är överspelat sedan lång tid tillbaka. Vi behöver inte se dessa män och en kvinna ställa upp sig för att duellera. Det räcker med alla rapporter om vad som händer i riket under åren som går. Det står inte så värst väl till. Det vet vi.

Vi har spelat ut våra kort och riskerat vår välfärd, men ändå har vi det bättre än vi någonsin har haft. Det har aldrig någonsin varit så bra för alla i vårt land. Det som återstår är i stort sett att räkna lite och att fördela pengarna en smula mer. Men egentligen behöver vi inte politikerna.

Det finns inte något paradis på jorden att uppnå. Vi befinner oss redan där. Ingen svälter och ingen fryser i vårt land (utom vi ibland när vi inte orkar elda men det är bara att ta på sig tre lager). Vi blir avlurade våra pengar numera av de jättestora bolagen, som fortfarande är statliga.

Elbolaget Vattenfall har utmärkt sig denna vinter som andra. Jag har skrivit om de otaliga strömavbrotten vi har haft. Men detta är logistik. Inte något annat. Egentligen är politiken död. Det behövs inga stora visioner för att uppnå något.

Det som behövs är att kloka människor, som är någorlunda ärliga fördelar våra resurser på ett rättvist sätt.

PS. I sammanhanget kan det vara intressant att läsa den här artikeln, som grundar sig på miljömässiga konsekvenser för vårt land med större befolkning. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar