tisdag 28 maj 2013

Assar Lindbeck ryter till

Jag har aldrig riktigt uppfattat Assar Lindbeck som socialdemokrat, mer som någon äldre professor som vill ha det på sitt sätt. Och sådan är han fortfarande när Magasinet Neo intervjuar honom. Han lämnade socialdemokraterna när de ville ha löntagarfonder.

Eftersom han är 83 år så har han en annan bakgrund än de flesta som nu bebor Sverige. Han är konservativ så det stänker om det. Präglad av sin uppväxt i ett helt annat Sverige. Mer åt höger än gråsossar. Han gillar inte invandringen, inte den snabba sociala individualiserade journalistiken, inte att det inte ska få finnas vinster i välfärden.

Han yttrar sig om skolan och anser att den har urholkats. Det går helt enkelt inte att hålla samma nivå på 50 procent av befolkningen som på fem procent, som det var på hans tid på universitetet. Skolan har nedmonterats sedan 50-talet minst. Vi kan inte ha fri invandring för redan är det 60 procent av socialbidragen som går till invandrare. Han är absolut inte centerpartist eller miljöpartist.

Han klagar på sjukförsäkringen som den fungerade under den senaste socialdemokratiska regeringen. Att människor sjukskrev sig under älgjakten och ifall de inte gillade jobbet.

Fler jobbskatteavdrag vill han inte ha och han skulle inte ha röstat för euron i dag för de regler som sattes upp följdes inte. Särskilt inte av Grekland som bluffade. Så även en gammal professor kan bli klokare. Paulina Neuding har intervjuat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar