fredag 24 maj 2013

Nu läggs locket på

UPPDATERAT
Mer uppmärksamhet än så här behöver inte yttersta vänstern. Nu drar tidningarna ned på bevakningen. Aftonbladet är istället bekymrade över att vi har så lite sex. Expressen kör allt möjligt och lite till förutom detta. Prinsessans Madeleines bröllop har högre dignitet fast det är lång tid dit.

Sveriges Radio låter polisen säga att de hoppas gripa fler (13 i natt). Och hur omtyckta de har blivit nu. SVT menar att det är fegt att bränna skolor. Invandrarna själva får säga vad de tycker. Nu är det dags att flytta.

Svenska Dagbladet fortsätter med rapporteringen, men det var inte så stökigt trots allt i går och i natt. Det dessa kriminella ungdomar åstadkommer är att göra alla arga på dem. I går var det Debatt (här får ni länk först är det reklam för Antikrundan) och Pantrarna i Göteborg var med. De har redan fått sin konstgräsmatta.

Megafonen skulle ha varit med i Debatt, men kom inte. De framträder istället här och undrar varför medierna tycker de ska ta avstånd från våld. Megafonen startar inga bränder. Rami Al-Khamisi har tydligen aldrig hört talas om propaganda.

Det dessa glin åstadkommer är förmodligen bättre sammanhållning i samhället. I orostider så blir befolkningen mer sammansvetsad.

PS. Här kan ni läsa Megafonens inlägg om bränderna och sin "systerorganisation" Pantrarna. Retoriken är en blandning mellan Maos Kina och något försök till att vara poetiska och litterära. Högtflygande långt från verkligheten. Rami Al-Khamisi har en firma som sysslar med artistisk verksamhet. Kanske är det därför som det hänvisas till Stig Dagerman i inlägget i Aftonbladet. Sällsynt dåligt val eftersom han tog livet av sig i en bil. Och här kan ni läsa Hanne Kjöllers uppdatering av fakta i målet. Här framgår att Rami Al-Khamisi har varit mycket etablerad i samhället (redan för ett och ett halvt år sedan) och att han skulle träffa kungahuset. DS.

Här kan ni läsa vad jag tycker om extremister - åt båda hållen.

Släkten frågar om det är sant att kvällstidningarna betalar för att få mera bränder i förorten. Nej självklart inte. Bara ljug. Typiskt att en journalist på SVT Debatt Joakim Lamotte sprider detta. Han kunde väl ha frågat kollegorna. Nä smutskasta dom istället. Försåtligt. Här skriver Expressens Thomas Mattsson om detta. Plus en gång till. Och här Aftonbladets Jan Helin.

Här kan ni se alla 23 platserna där huliganerna har härjat.

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Kan vara dags att införa ett nytt begrepp:
  Social sjukdom!

  Man är till synes fullt frisk vad gäller kroppen och mentala förmågor i allmänhet, men kan inte hantera den sociala kontexten som handlar om empati, konsekvenser av ens handlande, mm, i samspel med människor.

  Bengt F.

  SvaraRadera
 2. Mobben i Husby har, utan att veta om det, skjutit sig själva i foten. Det är bra. För om inte polisen har modet att skjuta mot potentiella mördare (en kastad gatsten ÄR ett potentiellt mordvapen) så finner mobben att den skjutit sig själv i foten. Och hatet mot dräggen i förorterna har nog sällan varit starkare än idag.

  Ulf Claesson, Göteborg

  SvaraRadera
 3. Det är dags att sluta dalta med dräggen som bara gör detta just för att de kan!
  Jag tror att det handlar om en makt känsla att vi kan göra som vi vill.
  Det är grundläggande att man INTE förstör annans egendom.
  Ge polisen befogenheter att få ett slut på detta.

  SvaraRadera