lördag 25 maj 2013

Joakim Lamotte menade inget illa

Nej naturligtvis inte. Han bara spred ett rykte på sin blogg om andra journalister än han själv. Han körde SVT Debatt rakt av på sitt eget lilla vis. Fast då fick ju inte kvällstidningarna vara med. 

Han tog ett rykte och publicerade det utan att kolla. Det är det allra mest förbjudna när det gäller journalistik. Vilken utbildning har han?

Fullständigt förkastligt, men inte så förvånande. SVT Debatt är inte alls någon högtstående publikation. Programmet frodas av sensation och ännu mer sensation. Och att hålla yttersta vänstern under armarna. 

Länge har detta debattprogram lidit av stora problem. Jag skrev redan år 2009 att Debatt var ett gammalmodigt program. Själv tackade jag nej då till att delta. 

Förra året försökte jag kommentera på SVT Debatt då ströks alla mina kommentarer. Till sist skrev jag till TV-chefen Eva Hamilton och frågade varför. Har förstås fortfarande inte fått något svar.

Här är jag nyss i trädgården tillsammans med forsythian
som blommar lika fint som alla år. 
Foto Olle Blomkvist
Jag hoppas verkligen att Joakim Lamotte ångrar sig i dag fast jag tror det knappt. Han berättade att han fick 300 000 som gick in på inlägget och 10 000 delningar. Vilket resultat! Rena guldmedaljen för en bloggare. Om man nu tycker att det är siffrorna det gäller. Inte sanningen.

Här skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson återigen om händelsen. Och i natt var det som vanligt bilbränder. Och ett gäng högerextremister stoppades. Upploppen är en våt dröm för yrkesaktivister. Sprid inte fler rykten! Det gör inte saken bättre. Särskilt inte när dessa osanningar åker runt världen. Tonåriga killar ljuger. Det har de alltid gjort.

PS. En snäll moster i släkten frågade mig om jag aldrig blir äldre när vi anlände till kalaset senare på dagen. Nä sade jag förstås. Det är generna som gör att jag inte är vithårig. Min pappa var likadan. Han såg ungefär likadan ut ända upp i nära 90-årsåldern. Fast då hade håret bytt färg. Det lilla han hade kvar. DS.


1.3.2014
Och här lyckas Joakim Lamotte förvandla att de inte tar hand om dottern ordentligt, utan att hon får ramla ur sängen, till att allt är läkarnas fel. Vilket bottennapp! De tyckte att hon hade lite stor bula i huvudet och då gick de till vårdcentralen. När läkarna där sade att det inte var någon fara så gav sig inte föräldrarna utan gick vidare. Och se minsann det fanns en liten spricka i huvudet, som dock skulle läka av sig självt. Så då fick Joakim Lamotte naturligtvis anledning att anmäla läkarna. Så uppför sig en "god" journalist. Ta hand om dottern istället!

7 kommentarer:

 1. Dessvärre är uppgifterna trovärdiga även om tonåriga pojkar ljuger. Minns Du inte hur Aftonbladet hyrde in statister för att fabulera ihop en artikelserie om hur kända människor hotades av extremister. De fotograferades maskerade och med vapen utanför de kända personernas hem. Förloppet är helt klargjort i tingsrätten. Journalisterna slingrade sig ut ansvar men statisterna fälldes för olaga hot. Det är så här svensk journalistik ser ut.

  Lamottes mest förbjudna brott är inte att han brast i kontrollen av sina uppgifter utan att han brast i lojalitet mot sitt skrå. Detta kommer han nog få fan för misstänker jag.
  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar det här:

   http://sv.metapedia.org/w/Hotet_mot_Alexandra_Pascalidou_och_Claes_Cassel

   Men det var ju ett politiskt korrekt upplägg. Nassar mot stackars invandrare. Det här är inte alls samma sak. Här är det ju dom stackars invandrarna som floppar. Lamotte lyckas inte så väl här eftersom han går "nassarnas" och andras supspekta typers ärenden.

   Radera
 2. Tack för länken. Jag hade glömt detaljerna. Jag frågar mig om Fager inte begrep att hoten skulle uppfattas som reella av de hotade eller om han helt enkelt inte brydde sig om det. Själv bör han ha fått ett tiotal miljoner i år när Tidningskompaniet köptes av Spoon.

  Hjärtliga Hälsningar
  Arthur

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går upp och ned här i världen. Gift är han också.

   http://www.resume.se/nyheter/media/2012/03/05/guldregn-over-tidningskompaniets-grundare/

   Radera
 3. http://www.youtube.com/watch?v=nTz3GrXQAk8

  Wiggo

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.newsmill.se/artikel/2013/05/25/ungdomarna-beh-ver-m-ta-h-gre-krav

   Radera
 4. Och här:

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/05/24/r-brand-och-vandalisering-enda-s-ttet

  SvaraRadera