torsdag 9 maj 2013

Jag dog men överlevde

Om ni inte har sett programmet som heter som det står i rubriken så måste ni se det. Det handlar om människor som har dött, kommit till himlen, men som fick veta att deras tid inte var inne så de måste tillbaka.

I dag berörde dokumentären bland annat Michele som var död i 57 minuter, men som mirakulöst återupplivades efter en hjärtattack. Hon träffade sin ex-man i himlen (han dog av en hjärtattack) och det var roligt för han var ung och så "ren" som hon sade, nästan perfekt. Men när hon räckte ut sin hand för att han skulle ta den gjorde han inte det utan sade att hon måste tillbaka.

Hon kom tillbaka till sjukhuset och sin kropp den sista gången som läkarna hade bestämt att de skulle försöka starta hennes hjärta igen. De gav henne tre sista stötar och på den allra sista bestämde hon sig för att nu var det dags för kroppen igen. Inte många kommer tillbaka efter ett så långt hjärtstillestånd, men hon gjorde det.

Läkarna var rädda att hon aldrig skulle bli som förut, men hon fick inga bestående skador. Hon fick en trippelbypassoperation för att fixa hjärtat och på den nionde dagen efter att hon hade kommit in död till sjukhuset fick hon åka hem igen. Ingen trodde att hon skulle fungera helt normalt, men hon är helt återställd och sitter i TV och berättar om detta. Om den fridfullhet som hon upplevde som död och om hur den aldrig har lämnat henne sedan dess.

Se programmet, går på TV4 Fakta på eftermiddagen klockan 16. I morgon är nästa program. För den som kan ta till sig budskapet i vad dessa människor säger förändras livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar