tisdag 28 juni 2011

Matcheckar det kanske vore nåt?

UPPDATERAT

Ja flera gånger har vi varit i samma situation som jobbarna i Saab-fabriken i Trollhättan. Lönen har uteblivit pga av att en arbetsgivare inte hade några pengar.

Om man inte äger något så går det att få hjälp av kommunen. Genom att gå till socialen. Det har vi gjort någon gång, men nuförtiden så klarar vi oss.

Vi är ju husägare och måste ha lite framförhållning. Så fort något går sönder måste vi själva stå för kostnaden att laga det. Vi åker aldrig bort något nämnvärt. Sist vi var utomlands var 1999 och det var ju några år sedan.

Vi har helt enkelt en buffert på banken. I julas uteblev lönen. Den kom inte till julaftonen, som det var lovat. Men den gången var det en klantig administration som hade gett två löner till en annan anställd. Bingo för denne!

Men nu när vi inte får lön så går det bra ändå. Man vänjer sig vid allt. Ingenting bör vara främmande för en människa. Bra karl reder sig själv hette det förr i tiden.

Men i Västsverige ska bank, hyresbolag och kommun ställa upp. Plus regeringen förstås. Ingen har några resurser. Åtminstone inte jobbarna i Trollhättan. Men familjen, som inte fick gå på Liseberg de kom dit i alla fall. GT bjöd dem. När kvällstidningarna griper in så blir det resultat!

Men matcheckar kanske vore något? Eller ska vi tigga hos Frälsis kanske? När lönen inte kommer som utlovat.

PS. Chefen meddelade att lönen blir insatt i dag den 29 juni 2011. Hoppas det är sant. På Saab har dom väl fortfarande inte fått lön? DS.

PSPS. Fantastiskt löner på Saab betalas ut i dag! De har tagit ett lån som grejar det! Så mycket skrammel... men det rör sig ju om flera tusen, inte en handfull människor. PSPS.

PSPSPS. Summa summarum blev att Mattias 30 och Emma Larsson 24 år kan betala tillbaka sitt in blanco-lån. Och de blev dessutom bjudna på Liseberg av GT. Slutet gott. Allt gott. Men kriga ska de naturligtvis fortsätta med. Det är så jobbare ska göra. Det sitter i sedan början av 1900-talet. Vare sig det behövs eller inte. DSDSDS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar