onsdag 8 juni 2011

Ingen är fattig i ett fattigt land

I ett land där alla är fattiga är klyftorna i samhället små och alla relativt sett lika rika. Människor i ett sådant land ser att grannen har det likadant, som en själv och det finns inget att vara särskilt avundsjuk över.

Men i ett land där det finns miljonärer blir det fler fattiga statistiskt sett. Landet som helhet är rikare, men jämförelsevis är alla som inte har en miljon fattigare.

Och ifall det flyttar människor till det landet, som har många barn och inte äger någonting och som dessutom inte har några färdigheter, som kan användas till arbete och inkomster i det landet. Ja då blir dessa människor naturligtvis mest fattiga av alla. Relativt sett.

Att dessa människor ändå flyttar till det landet beror av att de får det så mycket bättre än i det land de kommer ifrån. De ses som rika ifrån hemlandet.

Rädda Barnen försöker nu bevisa att vi i Sverige bor i ett sådant rikt land, så att vi ska skänka mer pengar till dessa de fattigaste i vårt eget land och särskilt de med barn.

Vore det inte bättre att lära dem färdigheter, som de kan använda i vårt land, så att de slipper vara beroende av sin försörjning av alla oss andra. Och inte tror att många barn är lösningen på deras problem istället för arbete.

I Sverige kostar det minst en miljon att uppfostra ett barn.

6 kommentarer:

 1. Men Ann Helena!
  Det du skriver låter som en karbonkopia på denna bloggpost:

  http://politisktinkorrekt.info/2011/06/07/lognen-om-den-svenska-%e2%80%9dbarnfattigdomen%e2%80%9d/

  Har du smygläst den och insett fakta samt låtit dig övertygas??

  Håller f ö med dig full ut i det du skriver.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Cavatus: Jag är inte sd-are som du vet och jag har inte läst det där, men debatten pågår på Newsmill och annorstädes, som du ser av de ledare jag länkar till i mitt inlägg. Fattigdom har funnits i Sverige för hundra år sedan när min mamma och hennes nio syskon var fattiga, litet torphus, inget vatten inomhus osv. Men nu fungerar det inte så längre. Vi har ju jobbat i vår familj sedan dess i hundra år för att få det bättre. Tid och arbete = pengar och egendom.

  Här kan du också läsa rapporten från Rädda Barnen, som naturligtvis talar i egen sak, men alla fakta framgår också av denna rapport, för de som läser den:

  http://www.rb.se/SiteCollectionDocuments/Rapporter/Svenska%20rapporter/Barnfattigdom_2011.pdf

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Cavatus: Fö är jag glad om jag slipper dina kommentarer vi har ingenting gemensamt. Tack!

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera