fredag 21 oktober 2011

Två gripna för Alingsåsmorden

Sent i går kväll greps två personer. Polisen är mycket tystlåten om vilka de är. Allmänheten får inte veta kön eller ålder eller någonting kring dem. Inget för internet att spinna vidare på, som det har blivit i fallet med lille Texas i Ljungby.

Enligt uppgift så var det dock två män, som greps i Göteborg respektive Stockholm.

Det var Torgny Antby 69 år och hans fru Inger 71, som hittades brutalt mördade på sin gård i onsdags. Mannen i ladugården och frun i huset. Det saknas saker i huset och polisen betecknar detta som rånmord.

De levde stillsamt på sin gård med djur och djupt förankrade i bygden genom sin tro. De båda blev brutalt ihjälslagna. Obduktionen av dem ska ske i dag.

16:35: En tredje man har anhållits för skyddande av brottsling. Han ska vara bosatt i Långared, där paret också bodde.

22.10.2011 En av de misstänkta släpptes på fredagskvällen. Enligt Expressen är det 32-åringen, som nu är så förbannad på Sverige att han tänker flytta. Han har nyss suttit av ett straff på fyra år för ett liknande brott (fast där dog inte brottsoffret). Enligt Aftonbladet har den yngre gripne 23-åringen besökt gården och förhört sig om rutiner.

23.10.2011: Tyvärr så hade polisen lite bråttom i det här fallet. Nu är de båda misstänkta gärningsmännen släppta. Det höll inte för en häktning. Den ende som är kvar är den man, som är skriven på gården och som misstänks för skyddande av brottsling. När polisen säger att det är ett "känsligt läge" i utredningen, som de har sagt här betyder det i klartext att de egentligen inte vet om de som sitter anhållna är skyldiga eller inte.

14:37: Den tredje mannen är också släppt, så nu får polisen börja om från början. Hoppas de har något nytt spår.

8 kommentarer:

 1. Stackars människor! Stackars deras djur och kalvar. De hade 20 kor och lika många undjur ungefär. Som tur är tog folk hand om dom hungriga djuren. Djur känner. Att se sin hsubonde slås ner inför sina blickar är ett helgerån.

  SvaraRadera
 2. Helena: Jo visst är det så. Gräsligt!

  SvaraRadera
 3. Att polisen är tystlåten beror på direktiv som vill förhindra klara besked om den importerade brottsligheten.
  Men i längden är mörkandet ohållbart.

  SvaraRadera
 4. Anonym: Jaha tyvärr så verkar gärningsmannen/männen vara födda i Sverige. Uppvuxen här, men något har gått snett. J

  SvaraRadera
 5. Kära Ni!
  Det är två äldre!! personer ,fullt verksamma, som mördats. När kommer man att inkalla spec. polis för att utreda fallet! Aldrig det var ju äldre personer. Att tro att bara för att man bor på landet så har man kassaskåpen fyllda av pengar vilket trams. Bönder är moderna personer med både mobiler och datorer.
  Snacka om förutfattade meningar. Men utred brottet så vi som bor lite avsides inte behöver känna skräck för att inte bara bli dödade utan brutalt ihjälslagan. Får jag be en stilla bön ni som kommer hit skjut mig åtminstone.

  SvaraRadera
 6. Kära Anonym: Tyvärr har vi för låga straff i Sverige tycker jag. Den ene av de gripna har ägnat sig åt rån och misshandel förut (dock inte mord vad som är känt). Han fick några års straff för det, men är nu ute igen. Han är född i Sverige, men blev svensk medborgare först den 5 mars 1985 tillsammans med modern (föräldrarna invandrare). På nätet spekuleras om att det är för att de båda kristna var så snälla och hjälpte folk, som de kom i kontakt med dessa brottslingar. Den tredje misstänkte som greps är skriven på gården. Det går att skydda sig även om man bor ensligt. Larm är bra. Godtrogenhet inte.

  SvaraRadera
 7. Kära Du!
  Godtrogenhetens tid är förbi!Rätt! Vara snäll eller hjälpsam fungerar inte heller.det som gäller är att vända ryggen till som pappan (vittnet) i ljungby. Har man inget sett eller sagt så riskerar man inget. Vågar aldrig anlita någon hantverkare eldyl som inte är kända i trakten. Larm ??? Hur skall ett larm fungera som du ska bära med dig när du går och mockar i ladugården. En sådan kringskärning av ens frihet när man är en vanlig Svensson är orimlig och kostsam. Samhället står inte för så´nt om du inte är politiker eldyl Vi måste kunna leva fritt. Men polisinsatserna är bara halvhjärtade om det rör äldre människskor. Det finns liknande ouppklarade brott.

  SvaraRadera
 8. Anonym 12:12: Ja det går förstås att bli gammal och bitter (är själv nästan lika gammal som dom mördade) men bättre är att ta hand om sig och de sina. Grannsamverkan har vi där jag bor. Alla håller koll. Man behöver inte ha larm med sig. Jag tycker polisen i Alingsås/Göteborg har jobbat på bra, som har anhållit två. I Ljungby har dom inte kommit någon vart. Inga genombrott.

  SvaraRadera