onsdag 5 oktober 2011

Hon älskade sitt jobb

Den kvinnliga vårdaren var ensam med den 28-årige gärningsmannen när hon överfölls av batongslag på häktet i Huddinge. Han slog helt enkelt ihjäl henne och ingen fanns i närheten som kunde hejda detta.

Rutinerna har inte följts eller också är det fel på rutinerna och regelverket. Därför utreds nu tjänstefel av chefsåklagaren Stefan Bergman.

Vårdarens syster säger att hon var väldigt snäll och omtänksam, att hon alltid tänkte på andra människor före sig själv och att hon aldrig hade haft någon konflikt eller hade varit osams med någon på jobbet.

Hon älskade sitt jobb och hade alltid velat jobba med människor. Frågan är då om vi ska ha så snälla och omtänksamma anställda i kriminalvården. Måste inte en vårdare i första hand tänka på sig själv och säkerheten och inte alltid i första hand på andra människor.

Den här mördaren är uppenbarligen en stor fara för andra människor. Mannen överföll och knivhögg en barndomskamrat i somras sedan han kände sig sviken av honom. Han överföll en vakt när han var fängslad och han har brutit sönder en sax och tejpat den runt vristen när han var på arbetsterapi nu i höst och under utredning på rättspsyket.

Därför ansågs han inte kunna vara kvar där, utan skickades åter till häktet.

Han var en tickande bomb, som absolut inte skulle ha lämnats ensam med en kvinnlig vårdare och dessutom få tillfälle att slå henne sönder och samman med en batong. Troligen lider mannen av en allvarlig psykisk störning.

Efter mordförsöket i somras fördes 28-åringen till rättspsykiatriska avdelningen på Huddinge sjukhus, där han skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Han mådde inte bra och ansågs vara galen. Därför flyttades han till häktet i Flemingsberg för ett par veckor sedan. De klarade inte av att ha honom kvar på rättspsyket.

PS. Nu har Expressen kommit så långt att de avslöjar namn och opixlad bild på misstänkte mördaren. Ett par dagar efter att internet redan gjort det. Den opixlade bilden tillkommer väl för att mördaren är helsvensk. Och Aftonbladet följer efter. För balansens skull publicerar de sedan en snyftare i Expressen om att han har asperger och förlorade sin mamma som 14-åring och har missbrukat droger, cannabis. DS.

2 kommentarer:

 1. En ensam 160cm obeväpnad kvinna lämnas själv med en sån dåre. och den andra kvinnliga väktaren slog inte tillräckligt hårt så han tog hennes batong och slog ihjäl den första.

  ingen som ifrågasätter utbildningen? lär man inte ut självförsvar eller användning av batong? eller är det ren kvotering? det är så många fel i den här tragiska händelsen så man blir förbannad. en människa är död pga slapphet med reglerna.

  :(

  SvaraRadera
 2. Anonym: Hon hade jobbat över ett år och hade ingen utbildning i självförsvar... nu sitter mördaren på Kronobergshäktet i Stockholm och har fängsel när han får gå på promenad plus att flera vaktar honom. Lite sent...

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13727979.ab

  SvaraRadera