fredag 14 oktober 2011

Robin Söderling missar Stockholm Open

Han har körtelfeber och kan inte starta den 17 oktober. Körtelfeber är en sjukdom, som ofta tonåringar får och också den sjukdom som Emil Linnell dog av 23 år gammal, när han inte fick ambulans.

Det är en långvarig och besvärlig sjukdom, där man måste ta det lugnt och låta kroppen återhämta sig. Tennisspelaren Roger Federer har också haft den och det tog mer än halvår för honom att komma tillbaka.

Denna sjuka kan förväxlas med halsfluss, men det är ett virus och antibiotika hjälper inte. Man måste ha kroppskontakt för att bli sjuk. Saliv smittar så den kallas också kyssjukan.

2 kommentarer:

  1. Har haft körtelfeber som tonåring och ja, jag var mycket sjuk. Jag insjuknade under en veckas segling med familjen, jag orkade sitta uppe någon timme i sittbrunnen, sedan gick jag och lade mig och förpiken. Det konstiga var att mina föräldrar inte insåg hur sjuk jag var, att det kunde bli väldigt allvarligt om jag hade fått en febertopp i ytterskärgården, jag hade troligen inte klarat mig då.

    Jag var trött och seg i drygt ett halvår, som tur var (!) tränade jag just då inte någon sport. Enda gången det var hälsosamt att inte idrotta.

    SvaraRadera
  2. Annika: Jo det hänger på att föräldrar blir oroliga och tar en till en doktor och att denne/a i sin tur begriper att det inte är halsfluss, men att vila på segeltur var bra medicin i sig tror jag. Eftersom det är ett virus och det måste läkas av sig självt. Tyvärr var Emil inte lika klok och inte någon annan i hans omgivning heller. Inte ens doktorn på vårdcentralen vad jag har begripit. Sorgligt.

    SvaraRadera