onsdag 19 oktober 2011

Barnen skyldiga

UPPDATERAT

Det lutar åt att barnen i området vid lekplatsen i Ljungby är skyldiga till 4-åringens död. Han jagades iväg av ett gäng barn mot parkeringsplatsen och det område där han senare hittades död.

Från början skrev medier att han blev osams med ett syskon. Klarlagt är att i syskongruppen finns personlighetsstörningar i form av autism. Nu berättar vittnet Tony Muhaxhiri hur han såg barnen springa iväg och att han såg att de från början slogs på skoj, men att det blev allvar.

Han var den ende vuxne på lekplatsen och han valde att gå in med sin egen son istället för att följa efter barnen. Tony Muhaxhiri är gift och bor på samma gata som den drabbade familjen.

Ifall det är ett barn, som har orsakat dödsfallet har socialen mycket att göra. Om det är ett eget syskon, som har orsakat broderns död, så får vi hoppas att mamman nu får hjälp med de andra. Och att hon begriper att hon måste sluta föda fler barn. Och att hon borde göra slag i saken och skilja sig från deras pappa.

Han sitter i fängelse för "grov kvinnofridskränkning" mot henne. Det är en bild från dagens Sverige, som inte borde finnas, men tyvärr så gör det så fortfarande.

Mamman och de kvarvarande sex barnen bor i en lägenhet med tre rum på 79 kvm, sju personer med en yta på drygt tio kvadratmeter var. Naturligtvis måste de vara ute och leka. Och vid femtiden då detta hände så höll antagligen mamman på att laga mat till alla.

Barnen som rusade iväg var från tio år och nedåt, säger Tony Muhaxhiri. Fyraåringens äldsta syskon föddes 2002.

Polisen har kallat till presskonferens i Ljungby kl 15 i dag, för att svara på frågor.

Rikskrim är inkallat för att göra gärningsmannaprofil och det är mycket arbete kvar innan en gärningsman kan gripas. En sak är vad polisen tror, men sedan måste det till hederligt polisarbete. Bevis för vad som har hänt.

24.10.2011: Det klarnar säger polisen. Detsamma har de sagt i flera dagar. Ingenting har hänt, men det är svårt ifall det är så att det är ett barn, som har gjort det. I Kevin-fallet i Arvika tog det två månader innan barnen började prata.

19 kommentarer:

 1. Hej!
  Var någonstans har du fått uppgiften att ett av syskonen har autism? Jag har själv barn med denna diagnos.
  Mvh Mona-Lisa

  SvaraRadera
 2. Mona-Lisa: Brukar inte redovisa mina källor. Jag har också en yngre släkting med denna diagnos, har ingenting med det här att göra.

  SvaraRadera
 3. Här i den medialt omtalade förorten där jag bor ser jag barn i tre-fyra års åldern leka utomhus ensamma i store grupper av barn där de äldsta är 13-14 om inte äldre. Jag har sett småbarn i fyra-fem års åldern slåss, och eftersom ingen pratar Svenska så är det omöjligt för mig att försöka reda ut konflikterna. Om det inte leder till mord så leder det i alla fall till kriminell socialisering.

  SvaraRadera
 4. krakel: Tvyärr är det ett evigt problem verkar det som, är själv uppvuxen på en gård i en förort och där var det ständigt slagsmål, liksom i skolan. Dock dödade inte ungarna varandra på den tiden. Själv blev jag dock överfallen av ett gäng killar i skogen en gång. Skrek, slogs och grät mig fri. Hotade dom med att jag visste vilka de var, fast jag inte hade en aning. Numera bor jag förstås på lugna landet, för att slippa dylikt.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker synd om mamman. med sex barn har man svårt att hålla koll på vad barnen gör. Det jag tycker är hemskt är att socialen nekat henne barnhjälp skjuts till skola mm. När Fredrik Reinfelt krävde gratis hemhjälp och barnpassning till sina vuxna barn när han blev statsminister så fanns det inga hinder. Alliansen satsar på att hjälpa dom som har råd ochkan fixa det själva medans dom svagare får sköta det själv

  SvaraRadera
 6. Anonym: Jag det är jättesynd om mamman. Det fanns varken preventivmedel eller någon annan möjlighet att slippa föda sju barn under det här århundradet.

  Reinfeldts barn Ebba, Gustaf och Erik var knappast vuxna när han blev statsminister. Han och Filippa gifte sig 1992 och han blev statsminister 2006. Barnen var då 12, 10 och 5 år gamla.

  SvaraRadera
 7. Ann Helena Rudberg: Anser man att man är kapabel att styra ett land så ska man nog stå för konsekvenserna som uppstår man inte använder preventivmedel.

  När jag bytte bostad så ville min dotter gå kvar på sina gammla skola. Jag hade inte emot det men får själv stå för skolskjutsen till och hem från skolan. Familjen Reinfeldt hade samma problem med sina barn. Dom ville gå kvar i skolan i Täby. Skillnaden är att dom behöver inte själva ta ansvar för att deras ungar ska komma till skolan. Nu har väl inte Familjen Reinfeldt mer än 250,000kr i mån så jag kan ha förståelse varför skattebetalarna får stå för kostnaderna.

  SvaraRadera
 8. Anonym: Så fruktansvärt att du måste ta ansvar för ditt barn och att du måste skjutsa henne. Här på Värmdö har jag alltid skjutsat mina barn. Eller också har de fått åka vanlig SL-buss. Olika falla ödets lotter.

  Det du kommer med att sossepropaganda. Och det får du väl göra. Numera finns det skolskjuts här för de små barnen, som ser till att de kommer till skolan. Föräldrarna slipper ansvaret. Dock inte om de vill att barnen ska gå i en annan skola än den kommunen har utsett.

  Kanske fanns det problem med säkerheten ombord på vanliga bussar för Reinfeldts barn. Tänk dig en gisslansituation för ditt barn för att det tvingades åka med statsministerns. Inte kul. Men visst finns det skillnader i samhället. Riksdagsmännen och -kvinnorna är mycket mer välbetalda än de flesta. Och de har många andra förmåner också. Gäller alla partier. Och vi skattebetalare står för allt.

  SvaraRadera
 9. Varför tillåts man skaffa så många barn när ens socioekonomiska situation ser ut som den gör?
  Likadant när genetiska defekter så som autism uppstår, då borde det vara direkt stopp från samhället att föröka sig!

  SvaraRadera
 10. Anonym 13:50: jaha här kom dom nazistiska åsikterna... autism kan man kalla det mesta nuförtiden. Det är ett spektrum av diagnoser. Från svåra till lätta. Och ibland används det för att slippa ta ansvar. Från skola eller kommun. Jag har sett det hända. Det är därför som Svenskan har en serie nu om särbegåvning. Se listan till höger på bloggen: Särbegåvad och säregen.

  Det går inte att hindra folk från att skaffa barn, men det som vore möjligt är att ta hand om barnen. Men barnperspektivet finns inte fast det påstås så. De vuxna har makten över barnen. Därför har jag i några år propagerat för att Barnkonventionen borde bli lag i Sverige.

  SvaraRadera
 11. Till Anonym kl 13:50: Man "tillåts att föröka sig" eftersom tvångssterilisering av godtyckligt utvalda medlemmar av samhället anses mycket ofint. Autism är för övrigt inte en "genetisk defekt" och människor med autism kan leva fullt normala liv. Uttryck dig inte om saker du inte vet något om.

  (Jag kan stillsamt undra för mig själv varför medlemmar av den obildade massan ska få tillåtas uttrycka sina smått fascistiska åsikter om sina medmänniskor hur som helst på nätet, men inte argumenterar jag för att du borde förvägras internetanslutning för det?)

  SvaraRadera
 12. @Anonym: men självklart ska bara godkända föräldrar in spe göra sig besvär. Ja, man ska absolut införa ett slags körkort för de föräldrarna, så att alla vet vilka som får skaffa barn.
  De som inte blir godkända, hur gör vi med dem? Hm, kanske man ska undersöka barn och tonåringar i familjer där man "vet" att det kan finnas anlag för sjukdomar och genetiska defekter. Och de som inte blir godkända, de behandlas så att vi vet att de inte skaffar barn huller om buller. När vi ändå håller på ska vi inrätta ett rasbiologiskt institut också.

  Oj då, det gjordes visst för sådär 90 år sedan, med förfärande resultat.

  (om någon inte förstår, är ovanstående djup ironi)

  SvaraRadera
 13. Krakel: Nu är ju det här vad jag förstår en svensk familj och även i invandrarfamiljer brukar barnen prata svenska. Däremot kanske inte alltid föräldrarna. Det är helt enkelt dåligt civilkurage att du inte ingriper när ungar försöker slå ihjäl varandra. Försök inte skylla på något annat.

  SvaraRadera
 14. Nu var det väl inte enbart syskonen till den dödade pojken som var på lekplatsen om jag förstått rätt?
  Gissa vem som skulle bli dragen i för rätta om han ingripit! Det går idag med alla regler som försvarar barns vansinniga beteenden inte längre att ingripa! Det enda man kan göra för att inte hamna i onåd hos diverse socialistpatrask är att helt enkelt låta bli att befinna sig där andra individer håller hus!

  SvaraRadera
 15. Är det så konstigt om barnen numera slår ihjäl varandra ? De har ju matats med den förebilden sedan de föddes. Enligt en undersökning i USA har en vanlig 13-åring sett 8000 mord på TV, video eller nätet. Men mot underhållningsvåldet vågar ingen protestera - där finns för stora ekonomiska intressen.

  SvaraRadera
 16. Anonyma 17:03 och 17:21: Det är alltid intressant vad anonyma säger för det visar vårt grupptroende, de föreställningar som finns i våra kollektiva föreställningar. Dessa behöver inte ha ett dugg med sanningen eller verkligheten att göra.

  Det är klart att det går att säga till barn. Självklart. Och de kan verka som om de inte lyssnar, men det gör de. Annars skulle det ju inte gå att uppfostra barn.

  Och det där om en massa mord på TV... det argumentet har jag hört sedan 80-talet då videon kom. Barn kan skilja på fantasi och verklighet. Om de är snedvridna så de blir brottslingar beror det av den närmaste familjen, som har den största inverkan på dem.

  Ingenting har hänt med människan på 100 000 år. Vi är desamma som då. Vi har samma grundläggande behov av mat, värme, omtanke och kärlek från de närmaste. Får vi inte det så går det snett. Och att ta hand om sju barn verkar närmast omänskligt om man inte själv är en stabil människa och har en god miljö. Detta var inte fallet i den här familjen.

  Min mormor och morfar skaffade barn under tre årtionden. Så de äldsta var sedan länge vuxna när min mamma föddes som sista barn i den tiofaldiga skaran. Och de hade stabila rötter.

  SvaraRadera
 17. Jag undrar något annat: vad sa barnmorskan när kvinnan kom och var med barn - igen? Grattis? Borde inte någon gett henne ordentlig preventivmedelsrådgivning. Hade (länge sedan) ett liknande fall där kvinnan kom 8de gången till MVC och barnmorskan sa: är du här igen + lite skratt. Alla 7 barnen var skadade på något sätt. Men soc stod inte ut längre utan skickade henne till vår specialistmottagning. För sent för abort. Hon steriliserades efter förlossning. Det blev en lång, dyr behandling för familjen men slutet var gott. Med rätt metod går det uträtta mycket. Varför vaknade ingen som kunde göra en insats i detta aktuella fall tidigare?

  SvaraRadera
 18. Vad håller ni på med detta trams och förtal för?
  Pojkens syskon var inte ute. Det var en hoper andra ungar ute och även en vuxen man som inte ingrep när han såg att en flock barn gav sig på en fyraåring. Mamman har bett soc om hjälp fast hon säkert är fruktansvärt rädd att de ska ta hennes barn. Hon har själv vuxit upp i fosterhem. Hon fick ingen hjälp fast hon var ensam med då sex stycken små, utan körkort och bil.Bara att handla mat måste bli ett nästan överstigligt problem, med så många små tom flera spädbarn. Dessa steriliseingssnack skulle ni vilja höra det om det var en av era små som blivit mördad i närheten av lekparken. Hon hade det svårt förut, nu är det ändå värre. Inte nog med att hon har sorgen efter pojken. Familjens liv går som en löps sedel i alla media.Man förtalar inte bara henne utan hennes barn också, beskyller syskonen för att ev mördat sin bror när de inte ens var ute.Tank efter hon ni beär er åt!

  SvaraRadera
 19. Anonym: Det är ingen som förtalar... inte tramsar heller. Flera spädbarn är nästan omöjligt att ha på en gång om man menar den gängse definitionen upp till ett år. Barnen var födda -02, -03, -04, -06, -08, -09 och -11. Se här:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2011/10/familjen-ar-det-totala-offret.html

  SvaraRadera