tisdag 18 oktober 2011

Familjen är det totala offret

Den familj som nu har drabbats av en fyraårings död i Ljungby är totalt utsatt och ett offer. Så ser åtminstone Aftonbladet på saken och menar att mamman i familjen inte har fått någon hjälp.

Familjen hade sju barn, sex nu och de bor i en trerummare, hyresrätt i Ljungby. Inget ansvar faller på mamman eller pappan för att de har skaffat så många barn, utan att kunna ta hand om dem. Pappan är sjukpensionär och båda föräldrarna är uppvuxna i fosterhem.

Aftonbladet jämför med mamman i Sigtuna och menar tydligen att det här är ett liknande fall. Mamman är alltså skyldig? Fakta i fallet är att pappan hade tre barn sedan tidigare, födda på 90-talet. Tillsammans hade de sju barn födda -02, -03, -04, -06, -08, -09 och -11.

Pappan sitter i fängelse för grov kvinnofridskränkning och han har en dom från 2001 på grov misshandel och olaga hot. Uppenbarligen mår inte familjen bra.

Det är helt fantastiskt att en mamma kan skaffa barn i stort sett varje år nu på 2000-talet utan att inse att hon gör både sig själv och barnen en otjänst. Att inte fokus ligger på barnen utan på de vuxna vet vi redan. Det sägs att det är barnen som det tas hänsyn till, men i själva verket är det mamman, som i första hand äger dem och som kan göra vad hon vill.

Det är fullständigt oansvarigt i vår tid att skaffa så många barn, när man inte kan ta hand om dem. Min mormor och morfar hade tio barn, men på den tiden kunde de ta hand om dem och uppfostra alla till vuxen ålder. Fast de bodde trångt och inte hade mycket. De var fattiga torpare, men stannade kvar där de hörde hemma och tog ordentligt hand om barnen. Detta var i början av förra seklet.

Den här familjen har flyttat runt för att komma ifrån sina problem, men uppenbarligen istället bäddat in dem i familjen. Det vore alldeles förskräckligt om Aftonbladet nu har rätt när de jämför med Sigtuna. Att det var mamman som dödade pojken.

Uppdaterat 11:05:
PS. Aftonbladet har ändrat texten och menar nu att Sigtuna-fallet är ett exempel. DS.

GÖR BARNKONVENTIONEN TILL LAG!

1 kommentar:

  1. Tragisk det ska inte hända, som vuxen när man är på en lekplats med sitt barn eller sina barn, ska man väl självklart ha uppsyn om vad som händer runt omkring.Jag kan inte förstår personen och föräldren som var på lekplatsen med sitt barn och kan berätta så klart om vad han hörde och såg. Varför ingriper man inte, Jag har fått medla flera gånger när det har varit för livat på leklatsen. Man ska vara med som förälder. Varför bry sig inte en del föräldrar? Kanske det inte hade behövt hända. CIVILKURAGE finns något som heter. Sorgligt.

    SvaraRadera