torsdag 27 oktober 2011

En pappa i Malmö förstörde sin dotters liv

UPPDATERAD

Han tjänade 25 000 i veckan på att få henne att spela psyksjuk från det hon var liten tills nu när hon är myndig. Hon rymde förra hösten, men det har tagit så här lång tid att utreda fallet. Pappan hade först rätt att besöka henne och då regregerade hon varje gång på det hem där hon befann sig.

Vilket sataniskt sätt att uppföra sig på att tvinga ett barn att göra som han ville. Motivet var förstås pengar. Hur kan en förälder få så mycket pengar utan att detta bedrägeri någonsin upptäcks?

Det beror naturligtvis av vår allmänna inställning att det är så synd om människor med sjukdomar, och särskilt då barn. Misstankar om oegentligheter drabbar aldrig dem. Men det borde åtminstone ha ifrågasatts gentemot pappan.

Flickan har aldrig fått gå i skolan utan har hållits i hemmet helt i händerna på sin pappa. Hon kan varken läsa eller skriva. När brottet uppdagades i somras flydde pappan utomlands, men den 45-årige mannen återvände och kommer att ställas inför rätta för bedrägeri och bidragsbrott i Malmö tingsrätt.

Flickans mamma har också vårdats som psyksjuk. En dotter har haft hand om henne. Huruvida detta också ingår i brottsundersökningen vill inte åklagare uttala sig om.

Straffet för bidragsbrott är fängelse i högst två år, samma straffskala som gäller för bedrägeri enligt 9 kap 1 paragrafen i brottsbalken. Ytterst litet straff för någon, som så har plågat ett barn. Och som har hunnit gömma undan miljonerna utomlands.

I morgon fredag väcks åtal mot mannen och på tisdag beivras de assistansbedrägerier som har pågått i Halland och som har kostat kring hundra miljoner.

Malmö City skriver i dag fredag 28.10 att de som har haft hand om fallet med flickan funderar på att anmäla sig själva. Familjen hör till Västra Innerstaden i Malmö och sektionschefen för vård och omsorg där Eva Ersson kan inte förklara hur detta har hänt, annat än att de litar på läkare och att flickan så sent som i februari förra året utreddes. Familjen hör hemma i Malmös mer välmående stadsdelar, kanske inte så överraskande med de inkomsterna. I Västra Innerstaden bor ca 31 000 personer. Omkring 25 procent är pensionärer.

Enligt TV:s Sydnytt så bor familjen ett stenkast från socialförvaltningen i Västra Innerstaden och pappan har suttit häktad sedan i juni. Trettiofem fall har polisanmälts i Malmö bara i år vad gäller assistansersättningar. De har specialgranskats efter fallet med den nu 18-åriga flickan.

12 kommentarer:

 1. Kan det var så att det är en invandrare eller !! *Hahaha jojo dom vet hur en slipsten ska dras, när en svensk blir juk och ska ha ut 8000kr i mån så jagar dom med blåslampa och ifågasätter ens sjukdom! Men våra "Nysvenskar" är det inga problem med"Hur mycket vill du ha" frågar dom bara! Och dom är alla likadana mer eller mindre, titta bara i lilla Halmmstad där nystar dom upp en fin invandrare till som driver en affärside som innebär att dom vårdar och tar hand om invalider från sina egna länder. Men det visade sig att det fanns inga fel på dom, inga alls.Kostade minst 70 miljoner tror dom...

  SvaraRadera
 2. De som är ärliga och faktiskt sjuka/vårdbehövande/vårdberoende kommer aldrig upp på denna nivå och har inte historier tillräckligt "sensationella" för att kunna ta del av sin sjukförsäkring.

  För att få ut bidrag, sjukpenning eller någon typ av hjälp/utfall på sjukförsäkring, så måste man komma med den här typen av idiotiska påhitt.

  TYVÄRR klarar sig dessa igenom, medan de som är faktiskt sjuka tvingas stå åt sidan för det system som byggts upp för att klassa alla som "bidragsfuskare".

  Det är försäkringskassa, socialförsäkringar och svenskt skyddsnät i ett nötskal. Inte minst försäkringskassans handläggare och övriga "sektmedlemmar" inom dessa myndigheter skapar förutsättningar och möjligheter.

  SvaraRadera
 3. Flickor är inte värda mycket i vissa kulturer.

  SvaraRadera
 4. Att ta sig rätten till att förstöra en människas uppväxt på detta vis är för mig helt obegriplikt och fullständigt elakt och makabert. Dessutom aär det obegripligt att det ska kosta 100000:- i månaden för att ta hand om någon, som i detta fall är psyksjuk. Skulle vara intressant att se någon slags specifikation för eventuella inköp etc.

  SvaraRadera
 5. Tyvärr verkar det bara vara myndigheterna, som känner sig kränkta. Pappan påstår att han som är en enkel man inte har kunnat lura någon utan att det är läkarnas fel alltihop.

  Flickan har ju utsatts för misshandel, grov vanskötsel, men fick själv anmäla pappan för olaga tvång. Nog borde åklagaren kunna hitta fler anklagelsepunkter än bedrägeri och bidragsbrott.

  SvaraRadera
 6. Politikerna, bl.a Maude Olofsson (c), har ju talat om för oss lata svenskar att invandrarna är så företagsamma. Jag håller med!

  Det är väldigt många invandrare som startat egna bolag för att ta hand om sina svårt handikappade släktingar - och som "lata" svenska skattebetalare finansierar.

  Vilken svenskfödd unge kan fejka svår sjukdom utan att det skulle upptäckas av någon myndighet?
  Svenskfödda barn följs upp från födseln via Barnavårdscentralen och vid skolstarten tar Skolhälsovården vid.

  Behövs inte mycket fantasi för att räkna ut att den omskrivna familjen har invandrat, och passat på att ha ett "handikappat" barn för att berika sig genom bedrägeri!

  Annareh

  SvaraRadera
 7. Bidragsfusket är väl knappast det viktiga i detta fall utan snarare pappans handlingar gentemot dottern. Det är troligen något han kan dömas till bra mycket mer än 2 års fängelse för

  SvaraRadera
 8. finns det några belägg för att det handlar om en invandrare eller spekulerar ni bara?

  SvaraRadera
 9. Det handlar uppenbarligen om den här 45-årige patriarken, som är omskriven förut:

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2473421/tvingade-sin-fru-och-dotter-att-spela-sjuka

  SvaraRadera
 10. Äsch!
  Business bara.
  Politiker är värre.
  Det finns inte många liknande fall ändå i Sverige så varför göra en pelikan av en fjäder?

  SvaraRadera
 11. Andra har säkert sagt det tidigare - vad gjorde mymdigheterna under alla dessa år??? DESSA ska framför allt ställas till svars, medan skitstöveln till pappa ska i fängelse, minst lika länge som han satte sin dotter i fängelse.

  SvaraRadera
 12. Johan: Jag länkar inte till nazistiska sajter och det går att hitta namnet på förbrytaren om du tittar längre upp i min blogg och beställer det som kom i går: stämningsansökan från åklagaren.

  Där står också när pappan är född, för den som är intresserad. Målets nummer i Malmö tingsrätt är B 202-11

  Det finns också en stämningsansökan från januari i år som gäller olaga hot och annat mot dottern.

  SvaraRadera