fredag 7 oktober 2011

Juholt med sambo ville bo gratis

Så därför fick förstås s-ledaren Håkan Juholt bidrag för sitt övernattningsboende hos henne. Han har fått i storleksordningen 180 000 under två års tid - hyra plus el.

Men nu slog riksdagsförvaltningen bakut när han ville ha ännu mer pengar för att hyran hade gått upp. De ifrågasatte om han verkligen bodde ensam där. Nä, det gjorde han ju inte för det var ju sambons lägenhet.

Girigheten kan lika gärna vara röd som någon annan partifärg. Trist. Värre än Mona Sahlin och hennes Toblerone.

Partiledaren håller presskonferens om ca tio minuter. Jag uppdaterar.

10:07: Han har inte känt till detta, det borde han ha gjort, men hans lägenhet på Lilla Nygatan var dyrare. Så han reflekterade inte över den nya hyran hos sambon. För en månad sedan så påpekades detta av riksdagsförvaltningen. Och allt ska redas ut redan i dag. Allt ska betalas.

Snabba ryck för att slippa en långdragen debatt. Han är skyldig helt och hållet själv. Han har aldrig dolt att det var två som bodde på adressen i Västertorp. Han har gjort det helt utan uppsåt, utgått ifrån att han har gjort rätt. Så girigheten är inbyggd?

PS. Enligt Rapport är Juholt skyldig att betala tillbaka 160 000 kronor för att han har fått för mycket i hyresbidrag av riksdagsförvaltningen. DS.

7 kommentarer:

 1. Jag blir så förbaskat besviken, jag röd sedan barnsben i en arbetarstad (nu ifrånflyttad). Sossarna där på industrierna vars fruar jobbade svart såg man då som ett slag tillbaka mot kapitalismen (det ansågs ok på den tiden). På min arbetsplats i offentlig media har rykten från vänstersympatisörer klistrat främlingsfientliga åsikter på mig, vilket inneburit mordhot från känd person i det offentliga. Om och om igen ser jag svek inom den socialistiska rörelsen, när ska det städas upp? Man ska inte behöva bli påkommen med sitt brott (som nu juholt blev) för att betala tillbaka. När ska vi på vänsterkanten hålla ihop, vara ärliga, låta bli svarta pengar. Nyktra till och stå för solidaritet, se arbetarrörelsens historia, sammanhållningen byggde upp en enorm styrka vilket gav drägligare liv för största delen av invånarna i vårt samhälle.

  SvaraRadera
 2. "Jag har inte haft koll på reglerna" säger Juholt. Att karln behöver skriftliga instruktioner om att han inte får stjäla från skattebetalarna säger både mycket om hans omdöme och om vänsterns dubbelmoral. Och varför tycker han att det är okay att skattebetalrna ska betala hans sambos hyra? Osmakligt är ordet!
  /Reino

  SvaraRadera
 3. Någon som minns att han kallade sig särbo när sambons bedrägerier avslöjades ?
  http://www.dn.se/nyheter/politik/juholts-sarbo-falld-for-bedrageri

  SvaraRadera
 4. Anonyma: Och varför sa han inte för en månad sedan när det hela uppdagades: ge mig ett kontonummer så betalar jag in hälften av det jag har fått. Då hade det framstått som en smula bättre. Men nä det ska dras i långbänk och redas ut på riksdagskansliet... inte så smart, lite fyrkantigt byråkratiskt så där.

  SvaraRadera
 5. Bra iaktagelse Ann Helenna och visar hans sanna natur ( snål och självupptagen ).

  SvaraRadera
 6. nu har dom allt fått dynga på kroken, sossarna, vilket val var han i turordningen när ingen ville ha jobbet, nummer 10 eller.

  SvaraRadera
 7. Det måste löna sig att Jobba!! (som partiledare)

  SvaraRadera