söndag 16 oktober 2011

En fjärdedel av väljarna är borta

På en vecka lyckades Håkan Juholt sänka stöder för socialdemokraterna med åtta procent, från 35 till knappt 27. Det är det största raset i socialdemokraternas historia.

Ändå kan man nog tänka sig att Håkan Juholt kan komma tillbaka. Jag tror personligen att han är nyttig för politiken, för nu når allt inom detta gebit en ny nivå.

Vi i Sverige har sedan jag föddes alltid varit inlemmade i överhetens rike, där en handfull människor bestämmer över oss andra. Detta är inte en riktig demokrati. Nu finns möjligheten att inse att detta system inte längre fungerar särskilt bra.

Ett hundraårigt sätt att utse ledare är inte okej. Det tycker inte heller förre LO-ledaren Stig Malm, som har kallat det här ett stalinistiskt sätt att välja.

Med den nya tidens medier och det snabba sätt, som det går att ta fram vad folket tycker, så är det möjligt att skapa ett annat demokratiskt system. Håkan Juholt hjälper till med detta genom att vara helt opålitlig.

7 kommentarer:

 1. Juholts skattemoral är helt i linje med det som gett Grekland problem. Wolodarskis citat från sossarna skuggbudget är svindlande.

  SvaraRadera
 2. Anonym 8:58: Ännu värre är exemplen från Aftonbladets artikel bakom kulisserna. Där framställs ledaren, som en nyckfull person, som plötsligt kan ändra sig om a-kassehöjning och lova saker när han är ute på turné som mer pengar till kultur (på bokmässan) och dubbla spår till Borlänge när han är i Falun och talar. Allt utan minsta förankring.

  SvaraRadera
 3. Men hur tänker de som ändå tyccker att han och sambon/kulbon skall i framtiden representera Sverige som statsministerpar? De personer är mer intressanta än de som lämnade det sjunkande skeppet. Vilka är de?

  SvaraRadera
 4. Elina: Finns de på riktigt? Var det inte bara så att socialdemokratin inte orkade med ännu ett val av ledare. När ingen vill ställa upp.

  SvaraRadera
 5. Juholt med kulbo lär bli inbjudna till årets Nobelfest. Vågar man sätta ut bordssilvret? Kanske plastbestick passar bättre?

  SvaraRadera
 6. Anonym 10:02: Det där var lite väl elakt, så dumma är de väl inte, men det är väl typiskt att av 800 kvinnor som jagade Juholt (enligt honom själv) så valde han sin egen bedragerska.

  SvaraRadera
 7. Kul satir i "public service" i morse..Juholt´s kulbo är med och samlar in kulor.....

  SvaraRadera