lördag 29 oktober 2011

Gunnel 77 gillar fängelset

Hon säger att det är bättre än ett äldreboende. Antagligen för att det fungerar som ute i samhället. Här jobbar hon fast hon går med rullator och hon är omgiven av yngre medfångar.

Gunnel har "råkat" tappa en yxa på en anhörig. Det är därför hon sitter där hon gör. Hon fick nio månader för grov misshandel.

Hon har sina rutiner och går upp klockan sju, för det gör alla fångar.Trots att hon har haft hjärtinfarkt, kärlkramp, stroke, malignt melanom och hon har kol. Rökare som hon är. Hon har sökt nåd hos regeringen, men inte fått det. Hon är Sveriges äldsta kvinnliga fånge.

Visst säger det en del om vårt samhälle att hon tycker det är bättre än ett äldreboende. Så då vet alla gamlingar hur de ska göra om de inte trivs på sitt boende. Slå någon annan pensionär och hamna i finkan. Det är bättre.

Gunnel får tom gå på vägen framför den öppna anstalten, för hon har rullator. Men handikappanpassat är det inte. I fängelset finns trösklar. Borde hon inte få det fixat i fängelset när hon bor där? Det har ju andra pensionärer rätt till att få hemma.

PS. Och sedan måste hon väl tjäna pengar på att få bo i fängelset? Någon annan kan bo hemma hos henne och betala hyra och pensionen slutar inte att komma. Hon bor gratis och har gratis mat plus att hon får elva kronor i timmen för att vattna blommor och torka lite damm. DS.

4 kommentarer:

 1. "Sveriges äldsta kvinnliga fånge är, mot sitt nekande, dömd för grov misshandel till fängelse i nio månader. Åklagaren menade att hon slagit en yxa, med den trubbiga sidan, i huvudet på en anhörig. Själv säger hon att det var en olycka. "

  hmmm, då har den gamla damen fått en rejäl rabatt på sitt straff om hon bara fick 9 månader.
  För enligt BRB 3 kap §6 så är minimi straffet för grov misshandel 1 års fängelse.
  Är det åldern hon fått rabatt för, sin egna alltså.
  För att drämma till med en yxa mot någons huvud är rått och brutalt.

  Och om hon fick rabatt för sin ålder då borde nog "Gubbligan" få det med ?
  Eller ?????

  För övrigt så kändes detta reportage av SvD som ett skämt.
  Man skriver om en stackars gamla och sjukliga kvinnan som inget hellre vill än vara hemma, men som måste vattna blommor för att få ihop till taxipengar och som måste se till att inte gå med rullatorn bortom de blå soptunnorna.
  Att den gamla damen drämt till en nära släkting med yxan nämns i förbifarten tillsammans med att damen inte minns något och nekar till allt hon är dömd för.
  Var är offerkoftan?
  Jo den gamla damen bär den!

  SvaraRadera
 2. Maukonen: Jo, jo det är skillnad på folk och folk... klart att hon har fått rabatt.. domarna tyckte väl det var trist med en så sjuklig och gammal dam i fängelse, även om det är en öppen anstalt. Hon kanske slår gubben (?) i huvudet en gång till med yxan... för att få komma bort ett tag?

  Förresten får gubbligan sina pensioner reducerade till 2 000 kronor per månad, men det gäller bara långvariga straff.

  SvaraRadera
 3. Komma bort ett tag? Menar du att alla som inte trivs med gubben/gumman får slå de i huvudet med en yxa för att komma bort från de ett tag? Och att det är ok? Är det det feministiska logiken som säger att ALLA kvinnor är oskyldiga änglar och alla män monster och det är helt ok att slå de i huvud med en yxa för att de förtjänat det och den starkas lilla offret, kvinnan, då kan slippa honom ett tag?

  SvaraRadera
 4. Käraste anonym: Nu har du trillat in på fel blogg och har uppenbarligen inte en aning om var du har hamnat och inte orkar du bry dig heller... läs de båda kommentarerna här ovan, som inte är anonyma så kanske eventuellt att det går upp en talgdank... fast säker kan man inte vara. Anonyma är oftast urbota dumma i skallen har jag märkt.

  SvaraRadera