söndag 9 oktober 2011

Steve Jobs envishet blev hans död

Det menar de vetenskapstroende. Om han hade opererat sig redan när han fick sin cancerdiagnos 2003, istället för att vänta nio månader, så hade han levt ännu. Är det då så att man måste göra allt som läkarna säger? Hade han inte rätt att själv besluta om sitt liv. Att försöka med alternativa metoder?

Jovisst hade han det. Ingen läkare kan tvinga en patient att göra som den vill. Tack och lov. Det vore en märklig värld vi skulle leva i då.

Men naturligtvis så kan man säga att Steve Jobs gjorde fel. Han skulle för sin familjs och världens skull ha opererat sig meddetsamma. Eftersom han inte hade en så allvarlig cancerform, så hade han kunnat leva vidare i decennier. Dock verkar det som om han på någon nivå inte ville det.

Kanske hade han ett perfekt liv enligt sina förutsättningar. Vem kan döma om detta? Inte vi. Meningen med livet kanske inte är att bli hundra år, utan något helt annat. Han begravdes i stillhet i fredags.

4 kommentarer:

 1. Visst hade han rätt av bestämma om sitt liv. Det positiva med hans död är ju att det belyser hur jävla värdelös sk "alternativ medicin" är. Anledningen Karin Bojs tar upp det är ju för att visa hur långt traditionell vetenskapligt belagd medicin har kommit, jämfört med rent kvacksalveri.

  SvaraRadera
 2. Frank: Så där kategoriskt kan man inte uttrycka sig... och vi vet inte vad Steven Jobs gjorde för överväganden. Jag konstaterar bara att både idrottsmän och vegetarianer (veganer) verkar ha normallånga liv. Själv gillar jag johannesört, som jag har ätit när pressen har varit för stor, istället för "doktorns egna piller" (som de kallades). Ingenting går att avgöra för den enskilda människan om man inte har provat det själv. Även de som förespråkar alternativ brukar säga att man inte ska utesluta något, varken operationer, strålning eller annat doktorn rekommenderar i cancerfall. Tyvärr hjälper det ofta inte ändå...

  SvaraRadera
 3. Läs denna artikel om Steve Jobs och hans behandling
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/10/09/dr-nicholas-gonzalez-on-steve-jobs.aspx?e_cid=20111009_SNL_Art_1

  SvaraRadera
 4. Frank: Alla gånger när svårt sjuka dör trots omfattande traditionella behandlingar, så anses det inte bevisa hur "jävla värdelös" den etablerade medicinen är. Eller?

  SvaraRadera