lördag 8 oktober 2011

Kräkreflex

Det är vad som sätts igång när man tänker på Håkan Juholt, som har statsministerlön (riksdagen och partiet betalar), men ändå inte kan låta bli att sno åt sig ännu mer. Omkring 160 000 mer än vad han skulle ha haft.

Bara riksdagsmän kan klara sig undan med detta fusk. Vem som helst som bidragsfuskar på ett sånt vis (med bostadsbidrag, sjukpenning eller a-kassan) skulle ha fått betala tillbaka och blivit ställd inför rätta. Men inte denna elit, på hög politisk nivå. Det är frivilligt att betala tillbaka.

Håkan Juholt och s-partiet skulle hårt sätta dit bidragsfuskare enligt deras senaste budget, men för dem själva är det en helt annan sak. Partiledaren har varit detta sedan i slutet av mars, men redan hunnit med många konstiga turer. Bara den här senaste veckan fick han bakläxa på s-budgeten av partiet och det han minst av allt hade behövt var detta avslöjande av att tagit emot hela hyran för sambons bostad.

Han framstår som en parodi på partiledare, som en seriefigur, som han också blir jämförd med i tidningarna: Krösus Sork eller Joakim von Anka.

Riksenheten för korruption ska syna honom, men finns det något att gå på? Han står ju skyhögt över vanliga människor.

6 kommentarer:

 1. Det här är en riktig skandal, om sossarna ska överleva så är det bara att byta partiledare, igen!
  Arbetar Juholts sambo egentligen, eller betalar vi hennes restaurangbesök också!?
  Och bedragerskan Mona Sahlin och Johanna Wall är inte utrett ännu!

  http://www.svenskamord.se/index.php?topic=7030.0 - http://galaxybloggen.blogspot.com/2011/01/annu-en-kriminell-sosse-stal-540-000.html

  SvaraRadera
 2. Jag blev arbetslös för 2 månader sedan men vill inte ta bidrag enbart för att jag vill klara mig själv, ta ansvar helt enkelt. När en sådan här sak kommer upp med en politiker, då blir man bara fruktansvärt besviken och förbannad. Och att han sedan står och drar någon jäkla historia om att han har installerat farthållare på bilen för att bevisa sin godhet blir ju bara otroligt patetiskt.

  SvaraRadera
 3. Är det inte bättre att politikerna inför ett system för sig själva där en revisor eller liknande har ansvar för deras deklaration, så att det blir rätt och kontrolleras av fler än de själva!?!?

  SvaraRadera
 4. Anonym 12.40: Ja här gällde det inte deklarationen utan ett papper till riksdagsförvaltningen där han hade fyllt i att han skulle ha hela hyran i ersättning, dvs bo gratis med sin "särbo" i hennes lägenhet i Hägersten, Västertorp.

  SvaraRadera
 5. Äntligen får jag nära en värmande skadeglädje. Ja, jag vet det är ofint men omständigheterna gör det oemotståndligt!

  SvaraRadera
 6. Juholt är rökt. Ingen vill ha en bidragsfuskande slarver som statsminister. Bara att välja en ny icke-kriminell högersosse om (S) skall ha en chans 2014. Lika bra det, Juholt visade sig snabbt vara ett dåligt val. Klantiga uttalanden, flipp-floppande, slarviga budgetar och girigt bidragsfusk. Verkar som några sossar tröttnade på Juholt efter budgeten och tipsade Aftonbladet, Lena Mellin brukar leda de politiska avrättningar där.

  SvaraRadera