måndag 3 oktober 2011

Kvinnlig vårdare dödad

Hur kan en kvinna bli dödad när en högriskförbrytare ska ut på en rastgård? Ska de inte vara två då? Och hur kunde hon bli så svårt skadad att hon dog?

På häktet i Flemingsberg hände detta. Varför? Det måste absolut vara något fel på rutinerna när sådant händer. Jag vet att de där genomför psykundersökningar. Var det en ren galning, som denna vårdare drabbades av?

Mannen satt på häktet på grund av misstankar för försök till mord. Han lär under större delen av sitt liv ha haft kontakt med psykvården.

Detta är det tredje största häktet i Sverige med 120 platser. En timme om dagen får de häktade rastas.

Frågorna kring detta fall är många. Jag har aldrig hört talas om att något liknande har hänt. Det blir en presskonferens om detta vid 15:30. Då får vi veta mer.

PS. Så mycket mer fick vi inte veta. De tre damerna: Inga Mellgren, generaldirektör vid kriminalvården, Agneta Kempe, chef för häktet i Huddinge och Gunilla Ternert, regionchef för kriminalvården plus den ende mannen Christer Isaksson, säkerhetschef vid Kriminalvården kunde inte säga så mycket eftersom det är en pågående polisutredning om mord. Den 25-åriga kvinnan hade jobbat ett drygt år och var en omtyckt anställd. Den här kriminelle var ensam uppe på taket och det fanns mer personal, som reagerade där. Larmet gick. Hur han kunde hinna slå ihjäl kvinnan vet väl ingen i dag, men de sade att det måste ha varit mycket hårda slag. Personalen är i chock. Den misstänkte gärningsmannen är från Södertälje och 28 år gammal. Dock en vanlig svensk med fyra svenska namn. DS.

5 kommentarer:

 1. Mina tankar går till min döda kollega och hennes familj.

  Varför skall del behöva ske ??

  Vet någon nått om press konferensen mer än tid ??

  SvaraRadera
 2. Jag undrar om gärningsmannen blir "vitpixlad"?

  SvaraRadera
 3. Anonym 14:07: Presskonferensen hålls på häktet i Flemingsberg av kriminalvården:

  http://www.kvv.se/sv/Medier/Nyheter/2011/Uppdaterad-Kriminalvardare-avliden-pa-haktet-Huddinge/

  SvaraRadera
 4. Det är direkt oansvarigt att inte låsa in en sån individ, för att sen kasta bort nyckeln. Har man under många år uppvisat ett så våldsamt beteende, har man förverkat sin rätt att vistas ute i samhället. Oavsett diagnos.

  SvaraRadera
 5. Här är länken till kriminalvården igen. Den andra verkar inte funka:

  http://www.kvv.se/sv/Medier/Nyheter/2011/Uppdaterad-Kriminalvardare-avliden-efter-misshandel/

  SvaraRadera