onsdag 5 oktober 2011

Binda eller inte binda?

Ska man ha rörlig el eller inte över vintern? Förra året band vi och då blir det så att man betalar mer höst och vår, men mindre över vintern. Vi hade tur eller hur man nu ska uttrycka det, för det blev ju en gräslig vinter.

Elen kostade kring kronan i vintras per kilowattimme. Nu den här veckan kostar den kring 7 öre. Det är skillnad det. Ska vi då binda i höst eller inte? Vi lutar åt att inte binda. Chansa på att den här vintern blir bättre. Och så finns det ju så mycket vatten.

Sex kärnkraftverk funkar inte och ändå säljer Sverige el utomlands, för det finns så mycket vatten. Vattenmagasinen är fyllda till 90 procent.

Samtidigt kör marknaden med skräckpropaganda. De menar att priset kommer att gå upp omkring 70 procent, eller 68 procent som de så precist säger. Ja de har väl tumme då med vädrets makter kan tänka.

PS. Vi har förstås vedeldning i tre spisar, en braskamin, vedspis i köket och kamin i ett sovrum, plus luftvärmeel också. Och +15 i köket på morgnarna. Man måste vara härdad för att bo på landet och jobba sig varm med snöskottning och annat. DS.

För övrigt tycker jag att vi ska fridlysa den vita älgen i Värmland! Läs mitt inlägg om detta här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar