tisdag 25 oktober 2011

Medierna förstör internet

Nu har DN gjort om tidningen. Igen. Den ser för bedrövlig ut. Inte nog med att papperstidningen är fyrkantig och mycket ful, nu har de lyckats att göra om DN på internet så att den knappt går att läsa. Ska det se ut som en matburk från något u-land med nästan oläslig text?

Kanske får de bättre igång tidningen så småningom, för när jag trycker på tex enkäten om vi ska gå över till euro, så finns inte den sidan.

Svenska Dagbladet har behållit sin stil både som papperstidning och på internet, men varför måste man leta efter nyheterna när man slår upp tidningen på nätet? Konstig utgörning det också.

Och så har vi Sydsvenskan, som är så livrädd för sd-are att de inte vågar låta bloggare länka. Den tidningen faller bort. Men ibland kan man faktiskt hitta någon lång och uttömmande artikel. De har begripit att det spelar ingen roll hur lång en artikel är. Det finns plats på internet.

Göteborgs-Posten är väl den enda tidningen av de stora, som inte har kommit så långt i sin "utveckling" så att de har lyckats förstöra tidningen för läsarna.

Men visst är det väl fegt att inte jag får länka till ditt inlägg om den nya tidningen Björn Hedensjö. Så att ni får veta vad läsarna tycker.

Den huvudnyhet jag länkar till är den om fästingar i DN och Svenskan. Så ointressant egentligen. Tio procent av gnagarna har den och sedan får tio procent av fästingarna den och sedan så kan en människa med nedsatt immunförsvar få den. Jaha något ska vi väl alla dö av? Göteborgs-Posten hade inte den stora nyheten så det blev vallöftena istället, en urtråkig artikel. Vem bryr sig?

Nu har också GP vaknat och skriver om fästingarna. För att få bort dem måste alla möss, sorkar, rådjur och älgar utrotas. Värt besväret? Här där jag bor finns massor. So what?

PS. Jag försökte kommentera till Björn Hedensjö, men det gick inte heller. Jag kommenterade för snabbt enligt vad som poppade upp. Han fick ett mejl istället. DS.

Här är hans svar: Hej Ann Helena,
Ursäkta att vi varit otydliga – troligen beror på problemet att "gammalt" cahceminne stör. Mitt tips är att du prövar trycka ctrl + 5 när du har webbläsaren uppe, så "rensas" webbläsarens minne och då kommer nya DN.se visas som den ska. Hoppas du blir nöjd.
Bästa hälsningar//Björn

6 kommentarer:

 1. Jag håller verkligen med om DN:s nätupplaga. Det ser inte klokt ut! Kanske är det nåt fel som kan rättas till. I min webbläsare fungerar den i alla fall inte.

  SvaraRadera
 2. Monica: Jo i min dator hänger bilder och text på vartannat... det enda roliga är väl att annonserna till höger hamnar utanför så jag slipper se dem. Men som annonsör skulle jag gå i taket.

  SvaraRadera
 3. Nej, vad sysslar dn.se med? Trista boxar, man tror att man har blivit länkad till någon daterad annonssida. Allt, oavsett innehåll, ger samma ointressanta intryck.

  SvaraRadera
 4. Clean: Men nu är det åtminstone inte bild på text och pyttebokstäver... dom har fått ordning på det värsta.

  SvaraRadera
 5. Jaja, fattas bara. Det handlar om ju faktiskt om värsta riksblaskan.

  SvaraRadera
 6. Clean: Men boxarna är kvar, fyrkantigheten... ska kanske berätta om seriositet och "Ordnung"... stackars DN, är glad att jag hann jobba där ett tag på 70-80-talet innan allt gick stuprätt utför.

  SvaraRadera