lördag 13 mars 2010

Plura Jonsson gripen med kokain

UPPDATERAD den 27 september 2010

Han påträffades med fyra gram kokain på sig och släpptes av polisen efter förhör. Kokain är ett problem i dessa nöjeskretsar och har varit det länge.

Igår kväll spelade Plura och Eldkvarn i Annedalskyrkan i Göteborg. De blev inte utslängda, för att en av dem är missbrukare av kokain.

Plura Jonsson själv säger att det var en dum fyllegrej, att han blev erbjuden och köpte.

Konserten i kyrkan genomfördes som vanligt, men prästen Mikael Ringlander och kyrkan bombhotades när gudstjänsten gick mot sitt slut.

I kollekthåven hittades ett bombhot och i ett programblad ett dödshot mot prästen.

Plura har skildrat svensk matkultur på ett sätt som gör att man "ser den gemensamma nämnaren hos Janssons frestelse, kokain och Bob Dylan", skrev Katrine Kielos när hans bok Resa genom ensamheten kom ut för ett par år sedan.

Egentligen är det märkligt att Plura Jonsson fortfarande lever.

Han är aktuell tillsammans med Mauro Scocco i Mauro och Pluras kök i TV8. Ett matprogram.

PS. För ett narkotikabrott av "normalgraden" får man böter eller fängelse i högst tre år. Det finns massor med kändisar som har torskat eller erkänt kokainmissbruk. Här är några: Tommy Körberg, Johannes Brost, Börje Salming, Jannike Björling och Björn Borg. 0,1 gram - 0,2 gram är en vanlig dos och varar ungefär 40 minuter enligt expertis. DS.

Idag den 27 september 2010 dömdes Plura Jonsson till tre månaders fängelse. Det var väntat sa han. Han dömdes för innehav och för att han delade med en kompis. Tommy Körberg fick tre månader på sin tid 1981 för 21 gram kokain. Jannike Björling fick 2 veckors fängelse för att ha köpt kokain. Björn Borg åkte aldrig fast fast han har erkänt att han har knarkat.

7 kommentarer:

 1. Frågan är om artister ska sorteras lite innan de framträder i en kyrka.Nog ska de som uppträder i en kyrka vara föredömen.

  SvaraRadera
 2. Anonym 8.49: Nej varför det... kyrkan ska väl ta emot alla också de borttappade fåren... men man kan ju tycka att det inte alltid borde slätas över att någon knarkar... överallt.

  SvaraRadera
 3. Det jag skulle vilja berätta, är för alla de som vill testa, alltså redan i skolan, att de som producerar detta är miljardärer, bor i flotta hus, ställer sig över lagen i de länder som de opererar, vilket betyder att de kan våldta och mörda som det passar dem, sist men inte minst skulle de aldrig tillåta sina egna söner och döttrar att ens komma i närheten av att testa.

  SvaraRadera
 4. Varför är det märkligt att plura fortfarand lever?
  Och hur kan du tycka att det är mer skandalöst att plura har tagit kola än att någon idiot bombhotar en kyrka efter att Plura har spelat där bara för att han har råkat åka fast med lite knark?
  Gör världen en tjänst och ta livet av dig jävla nolla.

  SvaraRadera
 5. Inkfish: Jo jag tycker det är märkligt för jag vet exakt hur det är att vara dotter till en missbrukare. Min pappa höll på att dö i 50-årsåldern och hans polare gjorde det allihop. Han lyckades sluta dricka genom att han träffade en tjej, så han levde ända tills han var 87 år.

  Plura har missbrukat både alkohol och kokain plus lite annat under sitt liv så därför tycker jag det är märkligt att han lever. Jag har inte sagt att det är skandalöst att han missbrukar. Det är du som säger det.

  Men det råkar vara straffbart. Och om du läser det jag skrev ovan, mitt inlägg ur min kommande bok, så ser du att också presidenter och presidentfruar har missbrukat.

  Plura ser ut att vara kring de 80 fast han är yngre än jag är. Det är lite sorligt.

  SvaraRadera
 6. Vad har en sån sångare i en kyrka att göra????

  SvaraRadera
 7. säga vad man vill om knark, men plura är,tillsammans med uffe lundell, sveriges i särklass största poet och rockmusiker. När det gäller kyrkans inblandning, minns vad jesus sa: du skall inte döma någon medmänniska.

  tycker det är sorgligt att se sveriges frikyrkliga anhang/pack strunt i dessa ord och alltid tro sig vara lite bättre än alla andra.

  SvaraRadera