fredag 12 mars 2010

Hundvänner protesterar

Vi hundvänner protesterar högljutt mot att konstnären Lars Vilks har porträtterat en hund som en människa med turban och som en religiös ledare.

Lars Vilks ursäkt är att utställningen i Värmland skulle handla om hundar och att de andra utställarnas bidrag var så snälla. Så han skulle provocera. Detta framförde han i TV-programmet Debatt i går. Det duger inte som ursäkt.

Vi hundvänner tycker, att det är att gå över alla gränser, att framställa våra vänner hundarna på det här viset. Hundar älskar alla människor och förtjänar inte att framställas som några underliga hybrider.

De har oförtjänt fått rykte om sig att inte vara renliga och bära på loppor och annan ohyra. Det är inte sant.

Lukas, vår jack russell-terrier, som snart uppnår den höga åldern av tolv år, ber mig att hälsa att han är avlad till att gilla gryt och grävlingar. Plus att jaga grannens katt.

Han bryr sig inte ett skvatt om vad människor grälar om annars. Det har han inte med att göra.

Han är nöjd och glad bara han får ha sin egen flock av människor omkring sig och att de leker med honom och tar med honom på en promenad ibland. Samt delar med sig av sin mat.

Han ser med stolhet tillbaka på sitt liv, som uppfostrare av de barn, som finns i hans egen flock. Och den vakttjänst, som han upprätthåller.

Och nu på sin ålderdom tycker han att det är förfärligt om någon konstnär har fått för sig att avbilda honom som människa. Han är en hund helt enkelt och glad och stolt över detta faktum.

2 kommentarer:

  1. Hahaha...helt underbart!

    Ja, min älskade kloka hund blir inte klok på människan menar;)!

    SvaraRadera
  2. Tack lena, visst är det.. hundar är härliga...

    SvaraRadera