lördag 5 juli 2014

Misshandel i fotboll

UPPDATERAT
Det är alldeles fantastiskt att det går att skada en motståndare i VM i fotboll så att denne inte längre kan spela, utan att den som gjorde det får något straff för det. Inte en enda åtgärd från domarens sida. Det hände i slutminuterna i kvatsfinalen att en spelare från Colombia hoppade upp och satte ett knä i ryggen på Brasiliens spelare Neymar, som föll ihop i smärtor. En kota är skadad i ryggen och VM är slut för honom. Han kände inte sina ben! Det kommer att ta kring en och en halv månad innan Neymar har återhämtat sig.

Tack och lov så vann Brasilien ändå annars vet ingen vad som hade hänt. Jag tittar inte på fotbollen. Inte intressant när inte Sverige är med tycker jag, men inte ska detta förvandlas till ett slags gladiatorspel istället för ett renhårigt lagspel.

Det är klart att det är olämpligt att mordhota den som gjorde det, men det är förståeligt i de uppskruvade tider som nu är när fotbollen har gått över i händerna på Sydamerika. Här är ställningen just nu bland lagen. Kvar är Brasilien, Argentina och Costa Rica, som företräder de nya lagen i världen. Resten är från Europa. 

Jag hoppas för Tysklands skull att de inte vinner över Brasilien. För då måste säkert laget ha livvakter innan de kan återvända till Europa. Det är inte roligt när det riskerar att bli upplopp för att det ska spelas fotboll. Men det säger en del om den upphaussade stämningen i världen.

I dag är det två kvartsfinaler mellan Argentina och Belgien samt Nederländerna och Costa Rica. Jag håller på Argentina och Costa Rica. Det känns roligare om nya lag får lite belöning. På tisdag spelas semifinal mellan Brasilien och Tyskland. 

Här kan ni se när Neymar blir överfallen bakifrån. Det var ingen nickduell utan ett rent överfall. Så ska det inte gå att göra. Här kan ni se SVT:s bilder från överfallet.
19:59
Det gick bra för Argentina 1-0. Klara för semi. En kvartsfinal kvar. Klockan 22 kan ni se Nederländerna mot Costa Rica.
6.7.2014
Och Nederländerna vann på straffar. Tråkig fotboll med andra ord. Det ska vara mål, inte straffar.
8.7.2014
Semifinal i dag kl 22 mellan Tyskland och Brasilien. Ja vilka ska man hålla på? Förhandstipsen säger att Tyskland är bäst så jag håller på Brasilien. Men egentligen är det Tyskland som står bakom fotbollen i världen har jag lärt mig. Och särskilt då Bayern München.
22:25
Jaha ja 4-0 till Tyskland efter 25 minuter. Då kan man nog räkna med att Tyskland vinner. Stackars Brasilien.
22:33
Så 5-0 vilken katastrof för värdlandet.
23:26
6-0 och säkerheten kan inte längre garanteras i Brasilien. Säkerligen.
23:36
Och så 7-0. Helt otroligt!
23:47
7-1 och ett litet tröstemål. Bra! Matchen är slut.
10.7.2014
Jag såg inte matchen i går. Var för tråkig första halvlek, gick och sov istället. Lika bra det. Trist med avgörande genom straffar. Blev dock Argentina som vann så nu får vi Sydamerika mot Europa i finalen. Vilken världsdel ska vinna?
13.7.2014
Tyskland vann välförtjänt i sista minuterna av förlängningen 1-0 till världsmästarna. Grattis! Skönt att det inte blev straffar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar