fredag 4 juli 2014

Feminismen hos Åsa-Nisse

Jag råkade se en bit av en Åsa-Nisse-film häromdagen (annars skulle naturligtvis jag högintellektuella kvinna aldrig titta på något sådant). Och där skulle kvinnorna ta makten för det fanns ju till och med kvinnliga konduktörer, poliser och gudvetvad, som räknas upp i filmen, ja inte kvinnliga präster förstås. Filmen var Åsa-Nisse i kronans kläder från 1958. 

Tonen i filmen var mycket lik den som högljutt hörs i Almedalen nu där det ständigt upprepas hur "vita, heterosexuella medelålders män" är det som är fienden. Senast var det visst Åsa Romsom som körde detta om och om igen. Precis som tanterna i Åsa-Nisse-filmerna då. Fast de behövde inte berätta vilka förtryckarna var. De uppräknade var de enda män som fanns i kvinnornas värld på den tiden.

Förtryckta Eulalia och väninnan Kristin 
Ingenting har hänt sedan denna film spelades in. Åsikterna om männen är desamma. De är fienden och bovarna och kvinnorna är de som är förtryckta och underlägsna. "I Knohult bestämmer sig kärringarna för att det ska bli ordning på torpet när manskapet är borta." Så fint uttrycks det av TV4. 

Den här fiendskapen är naturlig och kommer aldrig att upphöra. Det finns ju två kön och de står alltid emot varandra eftersom det är ungefär lika många på varje sida. Har varit så sedan begynnelsens tider. Och det är enbart när det manliga könet är frånvarande som kvinnorna kan ta makten. Slutsatsen borde bli att skicka alla män av en viss sort ut i fält i ett storkrig så blir allt underbart och bra. Det är ungefär logiken i feminismen numera. 

6 kommentarer:

 1. Det är helt sjukt att organisationer som påstår att de står för jämlikhet och antirasism alltid fokuserar på kön och hudfärg (läsvärt: http://www.dn.se/ledare/signerat/angrip-asikten-inte-fargen/)

  När vissa feminister menar att männen är för feministerna är vad judarna var för nazisterna blir man mörkrädd. Samtidigt bekräftar ju det hur man ser på män, vi vet ju hur judarna blev behandlade av nazisterna.

  Man kan ju även undra om man verkligen lever som man lär när man tittar på följande sida, paragraf 10, sista meningen: http://feministisktinitiativ.se/100443
  I andetaget efter brölar man om att alla bolagsstyrelser ska ha 50% kvinnor.

  Generalhycklare och skenheliga idioter.

  Jag förstår att proffstyckareliten tycker illa om programmet Danmarks Röst, har lyssnat på det och det är banne mig den mest sansade diskussion jag varit med om. All heder åt Federlay som medverkade per telefon utan att börja raljera, hata och kasta skit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tonläget blir värre och värre för varje år och barbröstade kvinns från Femen kastade sig fram när statsministern skulle hålla tal. Jag som var med i Grupp 8 ett tag i början på 1970-talet tycker feminismen totalt har spårat ur. Då fanns det något att ändra på. Det finns uppenbarligen inte mer att kräva av de svenska männen. Har en son som fick barn förra året och han är barnledig nu. De båda föräldrarna har delat lika. På stan ser jag alltid fler män än kvinnor som går med barnvagn, men då ifrågasätts detta också, för det är ju sommar och VM i fotboll. Barnen tar de naturligtvis inte hand om. De är bara lediga. Förfärligt!

   Och ingen kräver någonsin att takläggare, rörmokare, traktorförare, sophämtare, byggnadsarbetare, snöskottare eller dylika yrken ska ha 50 procent av varje kön. Tydligen är kvinnan det svaga könet fortfarande så hon ska sitta i fina rum och få mycket pengar för detta. Precis som det var på 1800-talet då en del av min släkt uppfostrades till att lära sig umgås och sy ungefär. Min farmor yrkesarbetade inte en enda dag i sitt liv, utan var omhändertagen. Hon var doktorinna (gift med en doktor) och tillhörde överklassen förstås. Det är så Fi vill ha det nu. Deras partiledare befinner sig redan där. Alla kvinnor in i överklassen! Att de inte har detta som slogan. Usch! Vi måste dela på sysslorna så klart. Och stötta varandra. Efter förmåga.

   Radera
 2. Feminismen förr handlade om äkta jämlikhet hos båda könen, inte som idag, en ren hämnd och maktkåthet. Tanken är väl inte att ge en grupp i samhället skulden för allt? Då argumenterar man ju på samma sätt som det man påstår att man är emot. Likheten med nazismen och andra extrema avarter blir påtaglig ännu en gång.

  Men se på när Fi bildades, Schyman syntes och hördes en del. Sen fick hon annat att göra vid sidan om, förmodligen som gav mer klirr i kassan (Hon är inte mer kommunist än att tjäna pengar till sig själv är lockande, men hycklare, det är hon.). Då försvann i stort sett Fi ur media, ett fåtal rabiat gjorde bort sig på olika tillställningar och fick sen krypa till korset och be om ursäkt. Nu är Schyman tillbaka (eftersom hon saknar makten och att stå i centrum) och Fi syns och hörs igen.
  Jag kan bara tolka detta på ett sätt, Fi är Schyman, utan henne finns de inte. Vilket betyder att de mer eller mindre kommer att självutplåna sig om hon skulle hopp a av eller göra bort sig.

  Är jag en vit kränkt man? För Fi är jag säker det. Men för vanliga människor är jag en jävligt förbannad och trött medmänniska som avskyr skenheliga, hycklande maktkåta politiker som vägrar att leva i samma värld som vi andra.

  SvaraRadera
 3. Måste tillägga, att även om jag endast sett bitvis av de olika talen, så var Reinfeldt väldigt bra. Det var mer framtidsvisioner och vi vill istället för att kasta skit på motståndarna.
  Sämst hittills måste vara Romson, oavsett vad innehållet var. Det var något förvirrat!

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig förstått varför politiker ska lägga sig vad min fru och jag vill göra, hur vi fördelar arbetet etc.? Är vi inte myndiga?

  När jag fick gå från ett jobb och förhandlade till mig lön trots att jag fick nytt jobb, frågade jag min fru vad hon tyckte vi skulle göra. Hon ville vara föräldraledig längre, så då fick hon vara det. Varför inte? Mådde hon bäst av det var det ju den bästa lösningen.
  Hon dammar, jag damsuger, Hon lukar i rabatterna, jag klipper gräs och rensar ovan mar poolen frånskräp. Jag lämnar barnen på morgonen, hon hämtar dem på eftermiddagen. etc. etc.
  Ska någon bitter avdankad gammal politiker tala om för oss hur vi ska göra i dessa fall?
  Nä, dra åt helvete säger jag. Låt os få bestämma över våra egna liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä vill inte ha statlig styrning av allt. Tack det går bra ändå. Det lugnar säkert ned sig bara valet är över. Nu pressar massmedierna allt vad de orkar för att verkligen valet ska vinnas av vänstern.

   Radera