fredag 11 juli 2014

Araber och judar slåss

De uppför sig som vi gjorde för tvåhundra år sedan då vi hela tiden ville ha mer land och försökte ta det från våra grannar. Numera har vi insett att det är ingen idé att försöka ta över andras land utan bättre att hålla oss inom våra egna gränser. Och importera befolkning hit så att vi blir stora och starka på så vis.

Mellanöstern har krigat så länge jag minns och det kommer inte att upphöra. Själv kan jag inte skilja på araber eller andra till utseendet i området. Jag tycker alla ser likadana ut. Så varför ska de kriga? Det lär ju också vara så att vi själva utvandrade därifrån i begynnelsen och långsamt bytte hudfärg och ögon- plus hårfärg i de kalla nordliga länderna. Människan är anpassningsbar.

Det enda sättet att få slut på eländet kvickt är väl att skapa mer land. Ut i Medelhavet med alla landmassor som blir över på andra håll. Skicka Ship to Gaza med grus och sand till havet utanför. Eller vänta tills Medelhavet försvinner. Då finns det mer land. Afrika rör sig ständigt norrut. 

För drygt 5 miljoner år sedan stängdes Gibraltarsundet och då försvann vattnet fort när det avdunstade och mer land fanns. Men så öppnades det igen och landet försvann i en rasande fart. Vattennivån kan ha höjts med upp till tio meter per dag. Om några miljoner år kommer Medelhavet att helt försvinna, men då finns det väl sedan länge inga människor mer på vår jord. Kanske.
Här ser ni salthalten i Medelhavet. Högre längst in
beroende på att vattenomsättningen blir lägre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar