söndag 25 maj 2014

Stackars Elliot Rodger

UPPDATERAT
Han tog livet av sex och dog själv av skott från polisen eller sig själv. Inte fastställt ännu. Han har lagt ut en video, som ni kan se här, som är mycket patetisk. Men exakt så känner människor, som tycker att hela världen är elaka mot dem. Han har fastnat i åldern före puberteten. Det är så uppenbart när han skyller på flickorna att han inte ens har haft sex i sitt liv, inte ens blivit kysst, enligt honom själv. 

Vilken familj kommer han ifrån? Jo från en biträdande regissör till filmen Hunger Games Peter Rodger. Pappan har också gjort en dokumentär om religion Oh My God. Vad för sorts värld har sonen vuxit upp i? En värld där han trodde att allt skulle serveras till honom och det gjorde det också, men flickorna ställde inte upp. Han som var den perfekte gentlemannen blev inte vald av flickorna, enligt honom själv. Och slutsatsen blev att döda så många som möjligt. För det var mänsklighetens fel att han inte fick till det. Uppenbarligen fattades något i hans utveckling. Hans mamma Chin var kinesiska född i Malaysia, men kom tidigt till England. 

Hans styvmor var den i Marocko födda franska skådespelerskan Soumaya Akaaboune, som bland annat har varit med i den franska versionen av Real Housewives. Hon träffade Elliots far för femton år sedan, när Elliot var liten. Då var livet lätt och lekande enligt vad Elliot Rodger säger på sin video, men sedan blev det ett rent helvete i tonåren och framåt. Han borde ha gått till psykolog. Det är ett sådant samtal han för sittande i sin bil på videon. Så trist att han inte ens begrep detta. Han blev 22 år. 

Här har jag tidigare skrivit om filmen Hungerspelen och meningen med livet. Och här är Elliot Rodgers efterlämnade manifest.
26.5.2014
De tre rumskamrater som Elliot Rodger först knivmördade heter Cheng Yuan Hong, 20 år, Weihan Wang, 20 år, och George Chen, 19 år. 

7 kommentarer:

 1. Fruktansvärt!! Läste någonstans att han hade diagnosen asperger, och att han var under psykiatrisk behandling för depression.
  /Linn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man läser hans manifest, som är en beskrivning av hans liv (länkat till ovan) så ser man att han känner sig totalt missförstådd och särskilt av styvmamman Soumaya som han alltid råkar i konflikt med. Han gråter som tonåring så mycket när han är tvungen att följa med till hennes hemland Marocko tillsammans med henne att hans mamma får hämta honom efter en vecka. Han far är alltid frånvarande på grund av sitt jobb. Elliot verkar ha varit deprimerad ända sedan föräldrarna skilde sig när han var sju. Typiskt nog är hans favoritfilm som liten Landet för längesedan om den dinousarie som förlorar sin mamma och som får kämpa mycket för att till slut nå ett land där paradiset finns. Vad jag tänker är att det spelar ingen roll hur mycket man förstår i sitt huvud, intellektuellt (som pappan uppenbarligen gör). Det som betyder något är hur detta bottnar känslomässigt i en människa.

   Här är mer om hans depression och asperger: http://www.inquisitr.com/1265968/elliot-rodger-aspergers-syndrome-to-be-the-scapegoat-for-the-santa-barbara-shooting-like-adam-lanza/

   Radera
 2. Svar
  1. För stort att svara på, men jag har tidigare skrivit om detta och har släktingar som har det plus att det är vanligt i mina kretsar, dvs hos sådana kreativa människor, som dock har gått en aning fel i det sociala. Men alla som har diagnosen är olika. Asperger är ett funktionshinder, inte en mental sjukdom som människor tror.
   Här kan du läsa om Tommy Mäkelä:http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2010/11/asperger-eller-adhd-skapar-inte-mordare.html
   Peter Mangs ville gärna ha asperger och gav sig själv den diagnosen: http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2010/11/peter-mangs-haktad.html

   Radera
 3. Detta är länken till en sida jag tycker beskriver Aspeerger Syndrom något enormt bra!
  http://www.autismforum.se/gn/opencms/web/AF/Vad_ar_autism/aspergers_syndrom/

  Har diagnosticerats med Asperger Syndrom vid 22 års ålder samt några psykiska sjukdomar. Asperger är ett neuropsykiatriskt funktionshinder och inte en sjukdom. Vi är varandra väldigt olika, trots gemensam diagnos. Jag bor på ett LSS-boende med 6 andra aspies. Jag har svårt att uppfatta koder, märka lögner, känslor och veta hur man ska bete sig i sådana situationer. Även relativt svårt för att märka ironi. Många har tvångsproblematik inbakat i AS-diagnosen. Jag själv har väldigt svårt för att komma igång samt göra praktiska saker, vilket är anledningen till LSS-lägenhet. Det finns de som har empatistörning i kombination med asperger, även olika personlighetsstörningar. Hans syn på sig själv tycker jag inte är något som förklaras med Asperger.

  SvaraRadera
  Svar

  1. Elliot Rodger bodde här:https://www.facebook.com/pages/Independent-Living-Institute-LLC/199713626716335?sk=info
   Det motsvarar ett LSS-boende.

   Radera
 4. Här berättar pappan till Elliot att han hade Aspergers syndrom och var diagnostiserad med detta:
  http://www.ibtimes.co.uk/broken-father-virgin-killer-elliot-rodger-speaks-out-1449984

  SvaraRadera