måndag 12 maj 2014

Pajaskonster av demokratin

UPPDATERAT
Det så kallade val som Ukraina gick till i går blev rena pajaserierna. Det är anarkin som råder. Människor stoppade i hur många valsedlar de vill i de genomskinliga urnorna och själva frågan om människor vill att Donetsk ska ingå i Ryssland istället för i Ukraina har självklart besvarats med ja. 

Hela tillställningen påminner mig en smula om vad som hände i Stenkrossen i Lund i Sverige. Där skulle anarkistiska människor ta tillbaka gatorna och "råkade" samtidigt festa så våldsamt att en kulturlokal för ungdom blev totalförstörd. Det visade sig att de skulle hämnas på polisen, som hade varit elak på 1 maj. Men lyckades förstöra för andra ungdomar istället.

Varken ryssar, urkrainare eller lundabor är så särskilt kloka i grupp. Ukraina har förblivit den kornbod, som det alltid har varit och inte utvecklats till en modern stat. De vill in i EU, men får inte och Ryssland sätter ekonomisk press på landet eftersom det är beroende av bland annat gas. Vi får se nu om Vladimir Putin är riktigt klok. Eller ska han ta över också östra delen av landet? Där finns inte samma värde som med Krim, som han förklarade ryskt.

Sverige har lovat att hjälpa till med lån till Ukraina och EU har lovat att hjälpa till med olja och gas. Levnadsstandarden i landet är lägre än den var 1991 när landet blev självständigt. Detta är det största landet i Europa till ytan efter Ryssland.

Här har jag tidigare skrivit om Ukraina.
21.5.2014
Här kan ni läsa om revolutionens förespråkare som inte gillar demokrati. Simon Lerkot Berglind är företrädare för denna omvälvning utan demokrati och deltog i förstörandet av Stenkrossen, vilket förstörde för barn. Han är 25 år.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar