måndag 2 maj 2011

Superterrorist är död

Usama bin Laden är död. Amerikanska säkerhetstyrkor har lyckats att ta död på den arabiske terrorledaren.

Denne man som dödade så många muslimer. Som hade sitt liv i sin hand från sin födsel eftersom han var del av en rik saudisk finansfamilj. Hans far följde sharialagarna och var gift tjugotvå gånger, men bara med fyra fruar åt gången.

När bin Laden var tio år dog hans far i en flygolycka. Usama bin Laden valde med sin förmögenhet den onda vägen och orsakade elände i världen. Man kan som religiös döda andra i Allahs eller Guds namn eller tjäna mänskligheten.

Eller också borde han ha gått i terapi och kommit över sin barndom och hittat en annan väg. Obs det var ett skämt, hur skulle han ha kunnat göra det? Med den bakgrunden.

Han har legat bakom massor med terrordåd. Den 11 september 2001 inträffade det värsta när två flygplan flög in i de båda tornen i New York och ett i Pentagon. Han kunde ha blivit berömd för något annat, men valde att bekämpa väst.

Som religiös wahhabit trodde Usama bin Ladin att återställandet av sharialagar skulle ställa saker till rätta i den muslimska världen, och att alla andra ideologier - panarabism, socialism, kommunism och demokrati - skulle bekämpas.

Han ansåg att heliga krigets jihad var nödvändigt, för att rätta till vad han ansåg var orättvisor mot muslimer, som begicks av USA och ibland av andra icke-muslimska länder.

Behovet var att eliminera staten Israel och nödvändigheten att tvinga USA att dra sig tillbaka från Mellanöstern. Usama bin Ladin var antisemit och hade åtskilliga gånger varnat för påstådda judiska konspirationer.

Det är sorgligt när människor inte kan inse och utvecklas förbi sina inre övertygelser, inte kan inse hur världen ser ut utan måste upptäcka det den hårda vägen. Så förvånad Usama Bin Laden ska vara nu när han inser... istället för belöningen 72 jungfrur kanske han återföds som judinna? Vem vet.

Amerikanska säkerhetstjänsten ville ta honom levande och ställa honom inför rätta, men det lyckades inte.

Som av en händelse så befann sig Billy Butt i Pakistan, inte långt från staden där Usama bin Laden sköts.

2 kommentarer:

 1. Nyheten är sorgligt för en del människor och glädjande för andra människor.

  Faktum kvarstår, Usama bin Ladins död tar inte döden på islamistisk terrorism, kanske till om med intensifierar den som hämnd.

  Hämnd är en normal beteende i den arabiska kulturen.
  Heder väger tungt i denna kultur.

  I landet har vi konfronterats med hedersmord, så obegripligt för oss, men en självklarhet för den trångsynta muslimen.

  Usama Bin Laden ska vara nu bland alla som har frivilligt dött för hans ideologi.
  Men jag tvivlar att han kan dra nytta av belöningen 72 jungfrur...
  Som du säger det kan bli ödets ironi om denne jude hatare kanske återföds som judinna? Vem vet.

  Jag tvivlar att amerikanska säkerhetstjänsten hade för avsikt att ta honom levande, det skulle kosta amerikanska skattebetalare för mycket med att ställa honom inför rätta.

  Alla USA kritiska bloggare gnider sina händer för nu kan de berätta om konspirationer eller spekulera som Kommunisternas blogg;
  "Varför dödar man myten Usama bin Laden just nu? Har det möjligen att göra med kriget mot Libyen?"

  Röda Berget blogg spekulerar om att detta säkrade Obamas omval genom Bin Ladens död, som om detta är viktigaste för amerikanerna.

  SvaraRadera
 2. Nu var ju bin Laden allierad med "väst" innan han blev USA:s fiende.
  Fiendeskapet byggde på att USA hade trupper i det heliga landet (Saudiarabien), och var egentligen riktat mot sunnitiska regimer som var USA-allierade. bin Ladens mål var ju att dra in USA i krig i muslimska länder för att dränera deras resurser precis som man gjort med Sovjet.

  bin Laden hade varit en okänd person om det inte varit för hans arbete med CIA på 80-talet och att CIA skapade al-Qaida för att bekämpa sovjet.

  Sedan är det fråga om han är död. USA hävdar att de fått svar på ett DNA-prov inom några timmar och sedan har de skyndat sig att sänka kroppen i havet.
  Verkar vara märkligt och inte alls så som USA gjort när de mördat andra viktiga personer.

  SvaraRadera