onsdag 25 maj 2011

Fotbollshuligan kan bli skyldig miljonbelopp

Den rakade 18-åring, som sprang in på plan och attackerade motståndarlagets målvakt riskerar att få hela sin framtid förstörd. Han blev arg, säger han som förklaring till att han anföll Helsingborgs målvakt. Här finns han på bild.

Själv går jag aldrig på fotboll. Har inte sett en match live på över 40 år. Ser på TV det jag behöver och gillar. I min ungdom var det ett nöje, ett folknöje. Och åskådarna innehöll inte den maskerade drägg, som numera har tagit över arenorna.

En lösning vore att spela utan publik och sälja rättigheterna till TV-bolag. På så vis skulle alla kunna se och spelarna få vara ifred. Men det levande försvinner ur matcherna. Och publikintäkterna.

Dock verkar det ohållbart att kunna spela vidare under nuvarande omständigheter när en 18-åring tycker att han ska anfalla målvakten för att MFF gjorde mål.

Uppenbarligen räknar han med att inte få betala ett särskilt högt pris för vad han gjorde. Men MFF tänker öppna civilprocess och kräva honom på det skadestånd klubben själv kommer att få betala. Gör det!

Föräldrarna vädjar nu att inte någon ska ta lagen i egna händer. Nä det ska ingen göra, men gör en rättslig process av detta!

MFF kommer att bjuda publiken på inträde till första kvalmatchen i Champions league ”för att visa vår uppriktiga sorg över den förlorade fotbollsfesten”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar