måndag 30 maj 2011

Johanne Hildebrandt tycker inte Sverige ska vika ner sig

Hon skriver i dag i Svenskan att Sverige inte "behöver tulla på de principer" som är grunden för vårt samhälle. Vi ska inte vika ned oss för utifrån kommande kulturer.

I Saudiarabien fängslas kvinnor för att de kör bil. I Afghanistan sitter våldtagna flickor i fängelse för att sex är ett brott. Småflickor dödas för att de går i skolan.

Vi borde inte åsidosätta rättigheter för utlandsfödda svenskar, skriver hon. Sjuttiotusen ungdomar lever i Sverige i hederskulturer. De får inte klä sig som de vill. Inte umgås eller gifta sig med vem de vill.

Femtonåringar skickas utomlands för att giftas bort och om de vägrar riskerar de att mördas.

Hildebrandt menar att den havererade integrationen skapar ett utanförskap och dessutom kostar omkring 34 miljarder per år. Nu måste det betonas att vi bor i samma samhälle. Det etniska och religiösa får komma i andra hand.

Vi får sluta att bunta ihop etniska och religiösa grupper och uppmuntra dessa att leva isolerade från samhället och istället behandla varje människa som en individ med skyldigheter och rättigheter och ansvar för samhället där de lever.

Jag kan inte annat än att hålla med henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar