onsdag 23 juni 2010

Furst Albert av Monaco förlovad

Äntligen! Vid 52 års ålder. Lite sent påtänkt, men ändå. Han har redan två barn, men inte med Charlene Wittstock, som han nu har bytt ringar med utan med andra damer. Charlene Wittstock född i Afrika (dåvarande Rhodesia) och medborgare i Sydafrika har varit en olympisk simmerska.

Hon är tjugo år yngre än Albert och de har varit ihop i fyra år. Arvingar är viktiga för Monaco för annars upphör landet att finnas till. Det blir då en del av Frankrike ifall ätten Grimaldi skulle utslockna.

Monaco är ett furstendöme och pappa till Albert var furst Rainier, som gifte sig med filmstjärnan Grace Kelly i ett sagobröllop 1956. Som av en händelse så är Charlene Wittstock mycket lik mamma Grace.

Här är furstens andra båda utomäktenskapliga barn: Med Tamara Rotolo Jazmin Grace Grimaldi f 1992 Med Nicole Coste Alexandre Coste f 2004.

3 kommentarer:

 1. Det är klart att Albert måste ha någon som är lik mamma, men det är svårt att hitta någon som överträffar Grace Kellys klassiska skönhet och grace (Charlene gör det inte, men hon kan väl vara bra för det).

  Jag läste en hel del om Alberts andra utomäktenskapliga barn. Mamman gick ut i pressen efter Rainers död, för tydligen hade Albert bett henne att ligga lågt så länge den stränge Rainier levde. Sedan levde han inte upp till sina löften och mamman till barnet, en västafrikansk flygvärdinna som gjort Alberts bekantskap under en flygresa, gick ut offentligt för att få Albert att erkänna sonen. I hennes kultur existerar det inte att en far inte vill kännas vid sina barn. Hon och barnet tas nog om hand ekonomiskt av Albert, men han vill inte ha så mycket kontakt med dem.

  SvaraRadera
 2. Ja och han sägs vara bisexuell dessutom, slog tydligen runt i Åre häromåret... bara skvaller, men han ser inte så trevlig ut... tänkte just när jag såg dom på bröllopet i Stockholm när dom passerade förbi kamerorna att vem är den där tjocka gubben, som den där snygga unga tjejen har med sig...

  SvaraRadera
 3. Ja han har oturligt nog inte ärvt så mycket av sin mors utseende men ändå har kvinnorna flockats runt honom hela hans liv. Han har kunnat välja och vraka men har inte velat stadga sig. Han har sagt att han funnit nöje i ungkarlslivet och velat förlänga den perioden. Nu inser han väl att han måste göra sin plikt och skaffa tronarvingar och då måste det till en dam i rätt ålder.

  SvaraRadera