tisdag 1 juni 2010

Pressens Opinionsnämnd friade Expressen

Det gläder verkligen mitt gamla journalisthjärta för annars hade landet varit ur led. Och ingenting av det som jag visste om journalistik hade längre gällt. Men nu är det inte så.

Yrsa Stenius sitter därmed löst som PO. Hon hade ju tyckt att den gode Guillou hade utpekats för mycket med bland annat "krigsrubriker" och rekommenderat att Expressen skulle fällas.

Men nu konstaterar PON att han inte blev anklagad för att vara spion och dessutom fick stort utrymme för genmäle och därför frias tidningen.

4 kommentarer:

 1. Det där var ett bra beslut och väl motiverat i skrivningen. Sedan är det ju faktiskt så att Jan G. dessutom har blivt dömd för spioneri. Ett ord som jag tror Expressen för övrigt aldrig använde sig utav.

  Yrsa Stenius saga lär väl snart vara all, får vi hoppas.

  SvaraRadera
 2. Undrar hur JG mår nu? Han vill ju alltid ha rätt. Tänk så rött Sverige fortfarande är. JG är ju som en kung fast han gått Sovjets ärenden. Är inte det bara too much?

  SvaraRadera
 3. Cuben: Jag läste Ulf Nilssons artikel om Guillou på Newsmill. Han hävdar så där liberalt och fint att Jan Guillou behövs. Det tycker inte jag. Han är slut. Han kommer att förstöra allt han tidigare har gjort med sina gammelmansfasoner. Det är det bittra i att bli gammal om man aldrig har begripit att det finns något annat än juridik här i livet. Han påminner mycket om Jan Myrdal, som är en annan sorglig figur numera. Men Janne M är född 1927 medan Janne G är född 1944. Det borde finnas någon generationsskillnad i själsutvecklingen, men det är helt uppenbart att det inte gör det. Tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Helena: Jo han mår nog skit och det är väl rätt och lagom. Hur stora nävar och armar ska universum vinka med innan han fattar. Man kan inte gå samma breda aveny rakt igenom i livet utan måste tillämpa en smula ödmjukhet ibland också. Men han verkar bli värre och värre.

  SvaraRadera