söndag 28 februari 2010

Medaljligan i OS i Vancouver

Country Total


UNITED STATES UNITED STATES 9 14 13 36
GERMANY GERMANY 10 12 7 29
CANADA CANADA 13 7 5 25
NORWAY NORWAY 8 8 6 22
AUSTRIA AUSTRIA 4 6 6 16
RUSSIAN FEDERATION 3 5 7 15
KOREA KOREA 6 6 2 14
CHINA CHINA 5 2 4 11
FRANCE FRANCE 2 3 6 11
SWEDEN SWEDEN 5 2 3 10


Så här ser medaljligan ut i OS i dag. Sverige på tionde plats med tio medaljer. En medalj per en miljon invånare.

Rätt bra resultat och nu ligger USA först igen med sammanlagt 36 medaljer, men om man slår ut det per miljon invånare blir det bara drygt en medalj per en miljon invånare det också.

Nä fel, fel, fel det blir bara 0,1 medalj per en miljon invånare i Staterna (upplyser Medborgare X mig om) så då är vi alltså tio ggr bättre än USA!

Och Norge är världsbäst i detta vinter-OS om man räknar på det viset. Alla gånger. Heja Norge!

PS. Det sägs att vi ska ta medaljer i kväll också i femmilen. Vi får väl se... DS.

PSPS. Och just nu körs detta uthållighetsprov för vikingar och andra... Marcus Hellner ligger rätt långt bak i första klungan.. Johan Olsson håller ställningarna längst fram av svenskarna nu 2 mil in på femmilen, när en del byter skidor.. Northug från Norge är uppenbarligen hungrig. Men än är det absolut inte avgjort... DSDS.

DSDSDS. Tjugosju stycken in mot skidbytet i skidstadion och hur ska det gå? Fortfarande alla fyra svenskarna i toppklungan. Daniel Richardsson ligger som 26:a och Marcus Hellner ligger i täten. Hur ska det gå? DSDSDS.

DSDSDSDS. Tre svenskar bytte skidor efter fyra mil, en mil kvar nu. Hur ska det gå? DSDSDSDS.

JOHAN OLSSON FICK BRONSMEDALJ EFTER EN BRA SPURT! ELVA MEDALJER FÖR SVERIGE!

6 kommentarer:

 1. Ann Helena!

  Nja, USA har ungefär väl drygt 300 miljoner invånare, så de har bara tagit cirka o,1 medalj per en miljon invånare. Sverige är alltså cirka 10 gånger så bra :-)

  Men bäst är väl trots allt Norge. Cirka 4 medaljer per en miljon invånare. 4 gånger bättre än Sverige.

  SvaraRadera
 2. Medborgare X: Va sjutton är jag så dålig på att räkna... tur att det finns nån som rättar ;) Men visst måste vi hurra för lilla Norge... dom är värda det (min farmors mor kom från Norge, nåt att va stolt över tydligen :)

  SvaraRadera
 3. Ann Helena!

  Visst ska vi hurra för Norge, även för den stöddige Northug som tog guldet på femmilen. Norge är helt fantastiskt duktiga på vinter-OS.

  SvaraRadera
 4. Medborgare X: Vi hurrar och bugar.. hans spurt var oslagbar och tänk att det kan vara så spännande att se gubbarna staka sig fram i mil efter mil, men jag får sitta där ensam framför TV:n... bara jag som är intresserad i familjen trots att de andra är killar...

  SvaraRadera
 5. Skönt att det hela är över. Det kan bli lite för mycket av det goda. Jag vill se på annat och min man på OS. Om fyra år ska jag ha en tv till.

  SvaraRadera
 6. Helena: Det låter bra... två TV-apparater.. så husfriden bevaras.. min gubbe satt framför sin bärbara dator i köket och hade dörren stängd.. så att han slapp höra ;)

  SvaraRadera