måndag 25 mars 2013

Vinter fortfarande

Utsikt mot väster morgonen den 25 mars 2013
Vinterns grepp är hårt. Minus 13 i natt. Frosten är i full blom på verandafönstret. Snötäcket är knallhårt genom all kyla. Ingen vår i sikte.

Förra året var bofinken här den 23 mars och det var plus 13 grader den 21 mars. En mycket extrem marsmånad i år. Den kallaste sedan vi flyttade hit för 25 år sedan.

Annars tycker jag Daniel Swedin i Aftonbladet är fascinerande som fenomen. Han ser alla män som våldtäktsmän och är mer politisk korrekt än någon kvinna. 

Kollektivet män har det inte lätt när de ser sig själva som bödlar och kvinnor som offer. Ingen av rollerna är särskilt rolig. Att dra alla över samma kam är rasistiskt i vissa sammanhang, men inte när man som Daniel Swedin utnämner sig själv till brottsling för att han är född till man. Det är så vi ser på det i vårt samhälle just nu. Män är födda till brottslingar.

Nästa steg är väl att Daniel Swedin låser in sig själv i förebyggande syfte. Eller att skilja män och kvinnor åt för att männen inte ska frestas av de otäcka kvinnornas uppvisande av sig själva. Men egentligen är det väl enbart en intellektuell övertygelse hos Daniel Swedin? En tankeöverbyggnad, som är passande för att göra karriär? Detta synsätt har väl ingen förankring rakt igenom personen och individen Daniel Swedin? Åtminstone kan man hoppas så. Det vore förfärligt om han verkligen tror på det han förfäktar.

För sakens skull ska jag påminna om att män är mer utsatta än kvinnor för våld, råkar ut för fler arbetsplatsolyckor, begår självmord oftare och dör tidigare än kvinnor. Men om detta må vi tiga. Det är naturligtvis deras eget fel. Födda som de är till våldsverkare och brottslingar. Som de här! Ha en trevlig vinterdag! Ät våfflor på Vårfrudagen.
31.3.2013
Och varje morgon ser det likadant ut som ovan. Frostblommor på verandan. Var minus nio i natt. Samma dag upprepar sig oändligt. Snötäcket är likadant, men nu kan det fyllas på också senare i veckan.
1.4.2013
Ännu kallare, minus elva i natt! Inte Aprilskämt tyvärr.

Här kan ni se hur det såg ut i resten av april och i maj!


Här hittar ni mina böcker!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar