söndag 22 januari 2012

Thomas Bodström ligger bäst till

UPPDATERAT

Han ligger högst i de mätningar som frågar svenska folket vem de vill ha som partiledare. Men Pär Nuder kan vara ett troligare namn, förutom Carin Jämtin, som ligger bra till.

Pär "Köttberget" Nuder vore ännu ett katastrofnamn. Det skulle göra att det gamla består. Thomas Bodström är en flashig kändis, men är inte heller bra. För trendkänslig.

För partiet vore Carin Jämtin en lisa, en säker och trygg kvinna, som inte skulle göra bort sig.

16:51

Men som vanligt säger nu alla nej och någon ska övertalas.

23.1.2012 8:36

Thomas Bodström vill inte själv bli partiledare. Familjen går före påstår han. Hans barn är snart stora, så om han vill bli partiledare finns det utrymme. De äldsta är 20 och 17. De yngre 12 och 8. Ser tjusigt ut att skylla på familjen.

Han vet dock minst fem män och kvinnor, som vill bli det, säger han. Träd fram, träd fram! Detta är en angelägenhet för alla. Inte bara för den närmaste kretsen.

I morse diskuterades i TV två vägar att gå: att köra på det gamla spåret och utse en partiledare, som "väljs" (nordkoreaversionen) på den ordinarie partikongressen nästa år eller att göra processen kortare, mer öppen och utse en partiledare på en extra kongress.

Den längre processen är självmord för partiet naturligtvis. Men de har ju redan skjutit en partiledare enligt Carin Jämtin, som om igen upprepade, att detta, som har hänt, kan bara jämföras med när statsminister Olof Palme blev skjuten 1986. Vad som helst är möjligt i detta parti innan de verkligen når botten.

De har inte begripit att vi har gått in i ett nytt århundrade, utan valde Håkan Juholt för att han befann sig i 20-30-talet och lät bra när han upprepade gamla floskler från den tiden. Detta visar hur långt bort från folket detta parti befinner sig.

De har inte begripit att den tidens motsättningar inte finns längre. Jag är själv en produkt av en dotterson till häradshövdingen i Västerås och en fattig torparflicka från Skärsholmen två mil utanför Västerås.

Hela detta samgående mellan klasser skedde på 1900-talet, men vänsterfalangen inom politiken uppför sig som om vi fortfarande har dessa ekonomiska stora motsättningar i landet. Där en del av folket ännu inte har mat för dagen.

2 kommentarer:

 1. Bodström hade 36% och Wallström 22% på en webbfråga i Expressen igår när 2845 läsare svarat. Veronica Palm 10% och Mikael Damberg 9%. Både Nuder och Thomas Östros före Jämtin.

  Samtidigt ansåg av 48535 svarande på den frågan i Aftonbladet 33% att Wallström var bäst och 31% Bodström. Där kom dock Jämtin så bra som på 3:e plats.

  Jämte olika svar i olika tidningar får man nog olika svar beroende på om man frågar S-medlemmar, S-väljare eller hela väljarkåren.

  Tror att ett öppet val inom S vore det bästa för dem. Skulle ge en ledare mandat, som Mona påpekat.

  SvaraRadera
 2. DN.se (där kanske knappt 20 procent av de som svarar är sossar) har en webbfråga som nu ger Wallström 26% och har Bodström på 13%. (Där är Damberg -- som sagt i en borgerlig tidning på nätet -- trea på 7% och Jämtin är 4:a.

  Men låt er inte styras av mediepladdret. Välj demokratiskt bara! :)

  SvaraRadera