torsdag 5 januari 2012

Morden i Malmö

Den senast skjutne verkar vara en hederlig medborgare, som var förbannad på brottsligheten i hans stad. Eventuellt motiv för att skjuta någon? Vet inte. Det verkar som om han var hotad.

Han var senior business transformation consultant, enligt hans CV. Han jobbade i basketklubben Malbas och hans båda söner födda -90 och -94 spelar där.

Han har i hårda ordalag skrivit om brottsligheten i Malmö på facebook, tyckte att dom skulle skickas till Djävulsön, men kanske hade han också privata skulder till någon, eller eventuellt var inblandad i något annat. Vem vet.

Polisen verkar helförvirrad och slår hej vilt omkring sig nu när brottsligheten i Malmö ligger på samma nivå som i Stockholm vad gäller mord. Och då är Stockholm nära fyra gånger större än Malmö vad gäller befolkning.

Jag har skrivit om Malmö som Sveriges Chicago för länge sedan. Redan i slutet på oktober 2010.

Här citerar jag mig själv ett stycke:

"I Malmö bor 166 olika nationaliteter, som talar kring 100 språk. Men de flesta kommer från ex-Jugoslavien och från Irak. Två länder med inbördeskrig.

Invandrarna är flest i de östra stadsdelarna. Omkring 40 procent av Malmös befolkning är själva födda utomlands eller har två föräldrar födda utomlands. Ca 25 000 kommer från Irak, ex-jugoslavien, Bosnien-Hecegovina, Libanon och Iran. Malmö har också Sveriges största population av romer, omkring 8 000 personer.

Malmös invånare har bland de lägsta genomsnittsinkomsterna i Sverige. Medianen för förvärvsinkomsten i Malmö kommun var den lägsta i hela Sverige år 2006, 95 000 kronor per år. Medelvärdet för den beskattningsbara förvärvsinkomsten ligger dock jämförelsevis högre men ändå mot botten av Sveriges kommuner, i Malmö var det 135 000 samma år. Jämförelsevis har Stockholm en medelinkomst på 187 000 kronor och Göteborgs medelinkomst är 161 000 kronor per invånare och år.

I Malmö bor kring tjugo procent av alla barn i ett bidragshushåll, det är den högsta nivån i hela Sverige. I alla svenska storstäder är genomsnittsandelen barn i bidragshushåll drygt tio procent. Skattekraften per invånare i Malmö är 134 000 kronor per år i genomsnitt, det är klart lägre än det svenska medelvärdet på 152 000 kronor och betydligt lägre än snittet för svenska storstäder, 186 000 kronor.

Bland kommuner med ett invånarantal över 90 000 så har Malmö i särklass bottennoteringen vad gäller skattebas per invånare och andel förvärvsarbetande av populationen och staden är närmast jämförbar med direkta glesbygdskommuner när det gäller detta. "

Dessa siffror var inte dagsfärska ens när jag skrev detta då 2010 så det har säkert blivit värre och redan då var Ilmar Reepalu verkligen förbannad, rent av rasande, särskilt på justitieministern Betrice Ask och på de illegala vapnen. Hon jobbar på det där med vapnen sa hon senast i går i TV. Det här säger hon på regeringens hemsida:

"Sverige ska vara ett tryggt land för alla oavsett vem man är eller var man bor. Brottsbekämpningen ska ske ur ett medborgarperspektiv. Civilrätten ska vara tydlig och förutsebar. Människor ska känna att rättsväsendet finns till för dem, att lagar är rimliga och relevanta och att rättsväsendet fungerar effektivt och rättssäkert."

Vilket förbannat snömos. Om jag tillhörde de som har blivit dödade den senaste månaden i Malmö skulle jag spöka för ministern, så hon får ändan ur vagnen någon gång.

Och visst är det kul att Ilmar Reepalu länge har låtit som om han var moderat, vilket inte har fallit i god jord hos förra sosseregeringen förstås. Han har varit en stark sosseman sedan 1985 i denna stad, men inte lyckats få gehör hos sina egna. Det är ju så synd om alla invandrare. Halledudanedej då.

De har ju ingen riktig partiledare ens längre och förre partiledaren Mona Sahlin sa i TV häromdagen att hon vill jobba med Expo, med sin lena stämma. Allt är nazisternas fel i vårt land. Och nassar är väl alla till höger om folkpartiet. Särskilt i Midsomer, äh jag menar förstås Malmö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar