onsdag 11 januari 2012

Kopparrören stals

Så de asylsökande i Rävlanda kan inte duscha. De får stå där gemensamt och duscha i en barack istället. Det är så synd om dessa flyktingar, som har kommit till vårt fina land och inte får någon hjälp alls.

Dessutom hotas de av högerextremister och får inte tillräckligt med pengar så att de kan besöka Migrationsverket i Borås. Vilket fruktansvärt elände! Jag lider med dem.

Det är närmare tvåhundra asylsökande från Serbien, som har funnits där sedan förra Lucia. Kyrkan har tagit på sig att hjälpa dem. En del kom i badskor och hade inga vinterkläder.

De flesta av dem är romer och de är inte välkomna någonstans. Jag tycker vi kan se det som en u-hjälp, fast de förmodligen inte har rätt att stanna här i Sverige.

Men lite dumt är det att sno kopparrören till duscharna. Där borde gränsen gå. Men bygden har ställt upp för dessa arma människor.

4 kommentarer:

 1. Man får ju hoppas att hela artikeln är skriven med en stor portion ironi..?

  Annars var detta den mest naiva smörja jag läst på år och dar...

  Det vore ju kul i sammanhanget att veta vilka asylskäl en medborgare i Serbien kan ha?

  Stoppa asylbluffen nu!

  SvaraRadera
 2. H P: Skoj att du uppskattar det jag skriver! Jag tycker verkligen synd om dessa "flyktingar". De befinner sig absolut i ett annat århundrade än vi och har inte bergripit ett enda dugg av vad det är att vara människa, annat än att ingå i ett gäng, som försöker överleva vintern. Men visst är det rätt att kyrkan hjälper människor.

  SvaraRadera
 3. Tack för skrattet!
  Höll på att smälla av först men sen sjönk ironin in..
  Finns ju faktiskt folk som ÄR så här korkade! Fast de skulle aldrig erkänna att det var dumt att sno kopparrören utan det skulle vara SD´s fel ;-)

  Kyrkan kan gärna hjälpa dem så länge det inte berör begravningsavgiften för den kommer man
  ju inte undan.

  Ärligt, när jag läser en artikel som den i GP så är jag millimeter från att "Go Postal" men en del av Sverige tror ju tydligen på dyngan!

  Svenskarna, Världens mest naiva folk! Brukade skratta när jag kollade på dumma Jänkare på "Jay Walking" men vi slår dem med hästlängder..

  Ett tips för mera ironi på hög nivå: Batikhäxan Berits Blogg!

  SvaraRadera