fredag 25 maj 2012

Varför blir det strömavbrott?

Tågen står stilla från och till Stockholm. Det kostar skjortan naturligtvis. Varför står de? I förrgår hade vi strömavbrott hos oss i en och en halv timme, på kvällen. Det var ljust och inte så kallt som när strömmen uteblev i vintras i mellandagarna, men vad berodde det på? Ingen vet naturligtvis.

Det är bara sådant som händer. Är det koppartjuvarna som härjar? De som riskerar liv och lem för att sparka i ett elskåp? Eller för att få sin knarkranson för dagen med hjälp av lite koppar?

Det är Vattenfall som letar efter felet och det gjorde de i förrgår också. Det går inte att skylla på snö, dåligt väder, stormar eller fällda träd. Vad återstår? Brott. Terrorister? Eller knarkare?

Det är ett kombinationsfel säger nu Vattenfall. Dels hos dem, men också hos Trafikverket. Jaha bara så där. Ingen skyldig till något. Bara dåligt underhåll då?
12:20
Nu går tågen igen också T-banan. En dryg timme stod allt still. En del tåg stod stilla i tre timmar. Varför? Det berodde på Vattenfall sägs det. Vad sysslar dom med på Vattenfall? Dock blir det förseningar hela dagen. Allt ersätts av resegarantin. Jaha det är tydligen billigare att ordna det så än att låta strömmen flöda jämt?

2 kommentarer:

  1. jag tippar på dåligt underhåll, ingen gör något så länge det fungerar, det lagas varefter det går sönder, det är den trista verkligheten, laga och lappa gäller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt min tanke... eller någon klant som ställde till det, men det skulle de aldrig erkänna.

      Radera