fredag 11 maj 2012

En fyraåring som suger tutte

UPPDATERAT
Så ser The Times senaste omslag ut, där killen står på en pall (ministol) och snuttar på mammans bröst.  Jag tycker det ser äckligt ut.

Inte ska så gamla barn ammas? Det känns som om det är mot naturen. Men för mamman 26-åriga Jamie Lynne Grumet är det helt naturligt, säger hon. Hon är själv uppfostrad så. 

Även ammande mammor kände sig kränkta eftersom omslagsbilden är så extrem. 
12.5.2012
Och i dag ryter ammande mamman till. Hon är för närhet mellan föräldrar och barn. Men hur långt ska det gå? Hon säger att brösten är sexualiserade. Nä det är nog inte så att de är sexobjekt från början, utan att brösten helt naturligt, fysiskt är kopplade till sexuella känslor för kvinnan. Livmodern drar ihop sig när bebisen suger, vilket är bra för mamman när hon är nyförlöst. Men ska kvinnor använda barnen som sexobjekt, som ger dem sexuella känslor? Är inte det ett övergrepp? Hur länge ska de hålla på? Upp i tonåren?

4 kommentarer:

 1. Jag känner många 44åringar som fortfarande gör det. Suger på ett par bröst alltså. Ingen tycks tycka att det är äckligt. Beror kanske på tuttarna?

  Helt otroligt hur det som är naturligt alltid tycks väcka mest "äckel" - särskilt hos kvinnor som själva ha valt att antingen inte amma alls eller amma bara en kort period.

  Det finns säkert kvinnor som anser att vaginala förslossningar är "äckliga".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är förmodligen man eftersom du inte verkar känna till hur det funkar med amning. Det är verkligen utsugande, tar mycket energi och det är en lättnad att kunna sluta med det när barnet är så stort att det kan äta själv. Då kan mamman ägna sig åt annat.

   Det äckliga består i att det inte är så madonnalikt att hålla på i åratal, utan att detta ger sexuell njutning till dessa mammor, som kanske inte har en karl som kan ge dem detta. Ska man använda barn till sådant? Jag tycker att det är ett övergrepp.

   Naturen har fixat så att modersmjölken hjälper barn att överleva. Men ska det sedan vara så att barnet ska hänga där som en igel, för att ordna så mamman har sexuella upplevelser? Livmodern drar sig samman när barnet instinktivt suger sig fast vid bröstet, vilket är bra och läkande när barnet är nyfött, men ska barnet sedan fortsätta och ge mamman sexuell njutning? Hur länge då?

   Radera
 2. Självklart är det inte ett övergrepp att amma barnen en längre tid. Mår barnen bra av det, och föräldern så ser jag inget alls problem med det hela. I vår släkt är det flera barn som blivit ammade länge och ingen av dem har tagit vare sig psykisk eller fysisk skada av det. Mammorna är inte heller på något sätt pedofiler utan har en sund relation med sina barn samt sina män. De är som vilka andra människor som helst. Förr var det vanligt att barnen ammades länge.

  De sexuella upplevelserna du beskriver iom ammning får stå för dig själv. Personligen har jag aldrig blivit sexuellt upphetsad av att amma något av mina barn. Det är mysigt, men inte på en sexuell nivå. Kanske du borde söka hjälp för din rädsla för pedofiler, kanske du själv är en och mår dåligt över det. Det finns hjälp att få. Att ge sig på människor som du inte har en aning om hur de tänker eller känner är inte svaret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att ni inte är pedofiler i er släkt! Hur vet du det förresten? Tror du att dom skulle berätta detta i så fall?

   Och där har vi en som inte vågar den framträda med namn heller och som kastar sig glatt över mig. Utan att känna mig. Så därför faller omedelbart allt denne säger tillbaka på den själv. Grattis!

   Radera