lördag 5 maj 2012

Skaffa små barn

Det verkar vara det bästa för att kunna leva länge om man ska följa forskarnas råd. Man måste röra på sig annars kan man dö inom tre år. Åtminstone löper alla fyrtio procents högre risk. Om man sitter för mycket om dagarna.

Som vanligt är det överdrivet, för sittandet ska hålla på i elva timmar för att ha dödlig effekt. Men man behöver inte mer än gå promenader eller springa lite hit och dit hemma, för att man ska leva länge. Och inte bli sjuk.

På mig själv verkar det stämma. Har haft barn att ta hand om ända till förra året och det medför en del aktivitet. Men å andra sidan så hade min mormor barn att ta hand om när hon dog. Min mamma också. Så det verkar inte stämma helt och hållet.

Jag tror att lagom är bäst. Det är bra att vila när man är trött och känner man sig glåmig är det bra att gå ut och andas lite luft. Vetenskap bygger ofta på vanligt sunt förnuft. Fast kvantifierat då.

Den luft vi andas in har kanske varit i USA ett par dagar innan och därifrån kan vi få en del positiva intryck, it´s blowing in the wind som Dylan sjunger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar