söndag 13 maj 2012

Sd växer

Det är inte så konstigt att de gör så. Mest män röstar på dem och det är klart att de känner sig hotade av den förändrade värld, som finns där ute. Mp drar mest kvinnor. Miljön är viktig. Moder jord behöver tillsyn.

Socialdemokraternas smekmånad med väljarna är över och moderaterna backar. Kd åker fortfarande ur riksdagen. Ja vi får se hur det går. Jag är med i Newsmills egen väljarbarometer. Den som säger hur det ska gå i valet 2014. Nästa mätning är i juni.

Förra mätningen i mars spådde ett jämnt val, men att borgarna ändå satt kvar i regeringsställning.

Det trista med den nya Sifo-mätningen är att det är Svenskan och Göteborgs-Posten, som utför den, men de publicerar den inte på nätet. Ingen nyhet således. Bara något förbehållet prenumeranter. Jag som trodde vi levde i en demokrati, inte ett samhälle där man måste betala för allt.
7:46
Jo nu hittade jag mätningen i Göteborgs-Posten. Och nu hade dom vaknat även i Svenska Dagbladet. Inte uppe med tuppen direkt. Dagens Nyheter och Expressen var först med deras nyhet.

4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att SD växer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmh om jag skulle ge en expertkommentar på detta (utsedd till expert som jag är av Newsmill) så är det inte så märkligt. Inte ens när en svart kvinna, ståuppare Marika Karlsson skojar med detta och säger att invandrarna inte bryr sig om svenskarna, för de är en etnisk minoritet, så tycker de pk-korrekta att det är ett sorgligt faktum. De skrattar hjärtligt istället.

   Såg det på TV och Marika Karlsson, som är svart således från Etiopien (adopterad som tvååring) blev anmäld för hets mot folkgrupp av Afrosvenskarnas Riksförbund. Det var humor! Hon skrattade själv åt det.

   http://www.youtube.com/watch?v=QB8aAYigCiY

   Radera
 2. Hej!

  Något jag tycker är intressant, är att titta på hur folk röstar baserat på var man bor.

  Det är lätt att kräva tolerans och hävda solidaritet när man själv inte behöver leva mitt i det. Tittar man på Stockholms siffror från 2010 ( http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/R/rvalkrets/02/index.html )
  så kan man tydligt se att ju rikare distrikt, desto svagare SD-stöd. Betyder då detta att det är outbildade yngre män som känner sig hotade som röstar där, eller kan det vara så att man lever i en miljö där man känner sig åsidosatt och att ingen lyssnar?

  Jag hörde på radio, om en svensk mamma som valde att flytta sina barn från söderort i Stockholm till innerstaden. Reporten frågade varför och mamman förklarade hur de nya eleverna inte kunde språket och hur klasserna blev allt stökigare och att hennes egna barn hade sämre resultat och ett nytt språkbruk som inte var acceptabelt – därför skulle barnen flyttas. Reportern säger då, ”men om ni flyttar, då blir det ju ännu större andel invandrare i skolan, känner inte ni att ni har ett ansvar?”...

  Vems är ansvaret att de som invandrar kommer till rätta i samhället?

  Jag är själv tämligen välbärgad och högutbildad,boende i Sthlm City och röstade moderat fram till 2010, då blev det SD. Jag drabbas inte av nedskärningar, jag har privata lösningar för det mesta och den förda politiken drabbar mig inte avsevärt.

  Det jag har svårt att acceptera, är de skillnader som just nu skapas i samhället. Det handlar inte om klasser, det handlar inte om rasism, det handlar om att Sveriges försök att vara solidariska till den grad där vård, skola och trygghet sätts på spel. Fortsätter vi såhär så bygger vi ett litet USA i norden där de rika håller sig undan från resten av befolkningen och otryggheten ökar.
  Utvecklingen går åt fel håll, låt oss se verkligheten så som den är, inte som att vi önskar att den vore. Ta hand om de som kommit hit för skydd, utvisa de som olagligen befinner sig i landet, sätt Sveriges intressen först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dannyboy: själv röstade jag med sossarna större delen av mitt liv, ända tills de förstörde systemen och gav mig lägre inkomstpension än vad garantipensionen uppgår till. Har aldrig bett om pengar från samhället, men så flyttade jag också från förorten så fort det gick. Det går naturligtvis inte att försörja miljontals människor i Sverige på skattepengar, vilket förra regeringen visade, eftersom de blev tvungna att ta massor av sparade pensionspengar från 40-talisterna. Och när inte det räckte så förtidspensionerade de en masse. Kommer aldrig mer rösta med sossarna, men heller aldrig med sd.

   Radera