tisdag 15 maj 2012

Etniska svenskar har jobb

Det är mycket fult av statsminister Fredrik Reinfeldt att påstå något sådant. Att därmed indirekt säga att arbetslösheten är större hos de, som är invandrare.

Aja, baja be om ursäkt och förlåtelse för att alla, som nyss kom hit känner sig utpekade. Stefan Löfven (s) tycker att det är otäckt att han sade så. Ingen får tala om etniska svenskar, fast de förmodligen är 8,5 miljoner i det här landet.

Uschiamej jag vet inte hur jag ska slå knut på mig för att undslippa att bli kallad detta. Herreminje vad fult det är att vara infödd här. Lilla mej som sossarna inte hade något problem med att utesluta från arbetsmarknaden, sjukskriva och tvinga i förtidspension, så att jag har lägre pension än vem som helst som har garantipension.


Men det får man väl inte heller säga? För etniska svenskar, som inte har jobbat alls har mer i pension från staten än vad jag har. Ja jestamines om jag säger det så har jag ju pekat ut en grupp. Och jag kan själv se fram emot att få min pension sänkt när som helst. Bromsen kan slå till. Men det kan den väl inte för de, som har levt på andra hela livet?

Jag vi lever i ett misch-masch till land, där det är fult att berätta att de nyanlända kanske inte får jobb meddetsamma, för de har inte samma bakgrund som vi andra. De kan inte språket, de kommer kanske inte från Norden, de är inte germaner eventuellt och har inte samma kultur och heller inte religion, som dessa etniska svenskar.


Vi måste absolut tassa på tå förbi dessa nykomna människor, så de inte störs av att vi är så märkliga i det här landet. Det är inte de som ska anpassa sig i första hand, utan vi. Huka er i bänkare gubber och gummor för nu laddar dom om! Det sistnämnda är någon slags parafras på en rolig historia som statsminister Tage Erlander berättade i hedenhöstiden för så där ett par tusen år sedan. Ja si de va tider de!


Men tänk om statsministern skulle sitta i TV nu och berätta detta. Då skulle han väl bli anmäld för förtal av alla präster. För han pekar ju ut dom som några som går omkring med livsfarliga vapen på offentlig plats. Det skulle inte alls vara en rolig historia, utan utpekande av en grupp. Ja jösses flickor va mycke vatten som har passerat under broarna. 

7 kommentarer:

 1. Det är förståeligt att Löfven tycker att det är otäckt att Fredrik Reinfeldt uppvisar ledarskap och talar om verkligheten.

  Det avslöjar att det finns andra som inte gör det.

  Men sossarna prenumererar ju på en ideologi som anser att verkligheten är en social konstruktion, då är det klart att det är otäckt med den riktiga verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ledarskap? F R verkar att ha förlorat orienteringen då han med denna försägning motsäger sig själv utifrån tidigare dekret. Det här är lika välfunnet som alla gånger partierna inte ser sig kunna rösta på egna lagda förslag då fel parti stöder ett sådant förslag.
   I det här fallet utnyttjar Löfvén Reinfeldts snedtramp för att förvärra en pinsamhet och degradera F R:s prestige.

   Radera
 2. etniska svenskar är också arbetslösa framför allt de som passerat 40 och blivit för gamla. Började en ams kurs i går av 28 deltagare är 3 av utländsk härkomst samtliga dessa har varit här länge och blivit arbetslösa i samband med finanskrisen och sedan för gamla för att få jobb igen. Dvs över 40 //susanna svensson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken finanskris? Den i början eller den i slutet av 90-talet? Eller den i början eller den i slutet av 00-talet?

   Radera
 3. Förstår inte den negativa reaktionen,när en politiker,för en gångs skull är ärlig med sanningen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det allvarliga i just detta fallet av användandet av begreppet "etniska svenskar" är ENDAST därför att de "etniska svenskarna" blir framställda i POSITIV bemärkelse.

   Det skulle kunna riskera att "de etniska svenskarna" får för sig att de är "duktigare" än andra "svenskar".....vilket de ABSOLUT inte får få för sig....!

   "De etniska svenskarna" och deras "självkänslor", och "självstoltheter" som "kollektiv", får absolut INTE förstärkas.....


   Därför får begreppet "etniska svenskar" ABSOLUT INTE användas i något sammanhang där de kan framstå som bra, duktiga och t ex "mer arbetsamma", än.....osv.....


   Att däremot framställa "etniska svenskar", som gamla, sjuka, nedgångna, kriminella, fula, korrumperade, supiga och förvridna vrak, det går alldeles utmärkt....

   Radera
 4. Han kanske menade estniska svenskar... :-D

  SvaraRadera